Bedstefars Skæg deluxe

Bedstefars Skæg

Bedstefars Skæg deluxe med rabarberkompot og flødebolleguf 🙂

Bedstefars Skæg er en virkelig en bradepandekageklassiker af de helt store. Og min mor er helt vild med den. I den klassiske udgave naturligvis… Med almindelig lys skærekage, hindbærmarmelade og marengslåg.

Men når ens søde naboer annoncerer bryllup, dur det ikke med noget ordinært.  Så må der deluxe varianter på bordet! Og så fandt jeg ud af, hvad min nykogte rabarberkompot skulle bruges til… Bedstefars Skæg deluxe med victorian sponge kagebund, rabarberkompot og flødebolleguf. Naboerne fik selvfølgelig et stort stykke, vi spiste selv af den og i dag er resten blevet til romkugler, som vi havde med på besøg hos min onkel og tante. Det er da god kagekarma 🙂

Opskriften rækker til ca. 8 personer og jeg har bagt bunden i en Ø20 cm rund form.

Du skal bruge:

  • 170g blødt smør
  • 170g rørsukker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 3 æg str. L
  • 115 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk bagepulver
  • 3/4 tsk natron
  • 1 spsk eddike

Desuden

  • Syrlig rabarberkompot af ca. 4-500g rabarber
  • 90 g æggehvide
  • 150 g rørsukker
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og vanilje let og luftigt
  2. Pisk æggene i et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert
  3. Sigt mel, salt, bagepulver og natron i æggemassen og vend forsigtigt dejen rundt med en dejskraber
  4. Eddiken blandes i til sidst
  5. Hæld dejen i en godt smurt form og bag ved 180 grader i ca. 30-35 minutter til kagen er blevet fast på midten
  6. Mens kagen køler, laver du flødebolleguf ved at koge vand og sukker til en tyk sirup
  7. Pisk æggehviderne let stive og tilsæt nu den varme sukkerlage i en tynd stråle, mens der piskes grundigt
  8. Når marengsen er afkølet, blank og sej efter ca. 10 minutter, er den færdig
  9. Saml kagen ved at fordele rabarberkompot oven på den kølede bund og til sidst flødebolleguf/marengs. Jeg brugte en rosentylle til at lave et fint mønster, men en paletkniv gør også arbejdet udmærket  🙂
  10. Jeg gav marengsen lidt farve i ovnen og herefter lidt perlemorsglimmer – i anledning af naboens forlovelse. Men det er måske lige at stramme den lidt…

    Bedstefars Skæg deluxe

    Bedstefars Skæg deluxe – jeg elsker den syrlige kompot med den søde og seje marengs 🙂

Tip: du kan bruge hvilken som helst marmelade eller kompot, du har lyst til – bare den har godt med syre. Ribs, solbær og stikkelsbær er de oplagte sommervarianter.

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar