Blondies med ribs og rålakrids

Blondies med ribs

Store, modne ribs – syrlige og perfekte til blondies med ribs og rålakrids

Ribssæsonen er over os. Det samme er solbærrene, stikkelsbærrene, jordbærrene og en masse andre gode sommerbær. Så mine børn er for tiden at finde på hovedet i bærbuskene i færd med at samle skråstreg spise sig mætte i ribs. Deres favorit. Min mormors favorit var solbær, og jeg husker, at hun ofte stod på hovedet i den solbærbusk, som mine forældre havde i haven , og aldrig brugte til noget alligevel. Jeg husker dog ikke helt, hvad det blev til med de solbær, men selv tænker jeg, at min egen høst skal blive til rugbrødslagkage med hjemmelavet solbærmarmelade. Men det må blive næste uges projekt, hvor børnene er på ferie et par dage. I dag handler det om ribs. Helt nøjagtigt blondies med ribs og rålakrids.

Min søn ønskede sig, at alle de ribs vi havde plukket – dvs. min fyldte skål og de fire der lå i bunden af hans – skulle blive til en ‘ribsetærte’. Præcis hvad en ribsetærte skal bestå af, og hvordan den skal se ud, må jeg lige gruble lidt over (så er du heldig, kommer der endnu en kage med ribs i denne sæson, så skynd dig ud og pluk løs!). For i mit hoved skulle dagens høst blive til hvid chokolade brownie – altså blondies med ribs og rålakrids. Det kan måske lyde lidt mystisk i nogles ører, men jeg synes faktisk selv, at smagen blev utrolig vellykket. Og lakridsen giver lidt kant til kagen, som blot er kant og ikke ‘føj, det smager af ribs og piratos’. Meget lækkert, når jeg selv skal sige det. Fordi jeg for det meste bager glutenfrit, så kan konsistensen godt drille lidt. Det gjorde den også denne gang. Den blev lidt fugtig til min blondies-smag. Både på grund af de mange ribs og selve kagens konsistens. Men det bliver meget bedre, når du bager kagen, og når jeg selv gør det igen, for jeg har justeret opskriften til, så det skulle ramme bedre, og blive til rigtige blondies med ribs og rålakrids. Blandt andet med lidt færre ribs pr. kage, for 350 g var åbenbart lige i overkanten…

Du får opskriften til en form på ca. 25×40 cm her, og da det er en tung sag, bør der være kage nok til 16-18 personer, hvis du ledsager den med fx friske ribs og letpisket fløde.

Du skal bruge:

 • 270 g smør
 • 440 g hvid chokolade (jeg brugte Valrhona)
 • 4 store æg
 • 270 g sukker
 • 130 g mandelmel
 • 60 g rismel
 • 2 tsk loppefrøskaller
 • 4 spsk pofibre
 • 3/4 tsk salt
 • 1 tsk rålakrids-granulat
 • 250 g ribs (+2 spsk ekstra rismel)

Sådan gør du:

 1. Smelt smør og chokolade sammen ved svag varme og stil til side
 2. Pisk alle øvrige ingredienser godt sammen i en skål (undtagen rålakridsen)
 3. Tilsæt chokoladesmørblandingen og vend sammen med en dejskraber og vend også rålakridsgranulatet i
 4. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir
 5. Bland ribs med ekstra rismel og fordel ribsene jævnt over kagen (de synker ned under bagningen)
 6. Bag kagen ved 175 grader i ca. 45-50 minutter (mærk efter med et let tryk, om den føles fast. Når den gør, er den færdig)
 7. Lad kagen køle helt af – gerne i køleskab til næste dag – inden du skærer den ud i passende stykker og serverer – gerne med lidt sigtet flormelis over

Velbekomme!:-)

Blondies med ribs

Blondies med ribs – tæt, smagfuld krumme og klar til en lun sommeraften

Skriv et svar