Glutenfri hvid chokoladekage med solbær og mandler

Hvid chokoladekage med solbær og mandler

Saftig og svampet hvid chokoladekage med solbær og mandler

Jeg lovede opskriften på denne glutenfri hvid chokoladekage med solbær og mandler for snart længe siden. Men jeg kom aldrig videre. Det gør jeg heldigvis i dag og kagen er nu klar til at blive fredagskage hjemme hos dig 🙂 Men hvem kan ikke også godt bruge en hvid chokoladekage med solbær og mandler til at starte weekenden på?

Selv starter jeg med gigantisk forældrebagt kagebord til den årlige udflugt i min datters børnehave, hvor forældrene kommer og henter børnene på udflugtsmålet og har medbragt frugt, boller, kaffe og kage i lange baner. Det er som regel en fredag uden fredagsslik… Jeg har også bagt en helt almindelig bradepandekage (chokoladekage med appelsinsmag), men den skal det ikke handle om i dag. I dag står den på som sagt på glutenfri hvid chokoladekage med solbær og mandler.

Solbærrene er fra egen avl og de har været så store og flotte og smagfulde i år – på trods af det tørre vejr. Så jeg kan godt se nu, at jeg var lidt nærig med dem i opskriften. Men det behøver du jo ikke være – brug bare løs af de skønne bær. Jeg kompenserede for det ved at akkompagnere kagen med lun solbær coulis og vaniljeis. Det var lykken. Men hvordan kan hvid chokoladekage med solbær og mandler ikke være lykken? Kagen rækker til 10 personer og er bagt i en randform med en diameter på 26 cm.

Du skal bruge:

 • 6 små æg
 • 225 g hakket hvid chokolade
 • 250 g smør
 • 125 g sukrin gold (eller rørsukker)
 • 200 g mandelmel (malede mandler)
 • 140 g glutenfri mel (jeg brugte bare den gule pose fra Schar)
 • ½ tsk xanthan gummi
 • 1 tsk groft flagesalt
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 1½ tsk bagepulver
 • Solbær – 2-300 gram eller efter humør

Sådan gør du:

 1. I en gryde smelter du smørret. Når det er smeltet, kommer du den hakkede chokolade ned i og rører rundt til det er smeltet godt med
 2. I en skål pisker du æg, vaniljesukker og Sukrin Gold. Ikke så længe at det bliver til æggesnaps.
 3. Glutenfri mel, mandelmel, xanthan gummi, salt og bagepulver vendes i æggemassen og der røres/vendes rundt til det hele er blandet godt
 4. Til sidst tilsættes chokoladesmørblandingen og det hele arbejdes godt sammen med en dejskraber til en ensartet, blød dej
 5. Dejen kommes i en randform smurt med smør og drysset med mel
 6. Solbærrene kommes på til sidst og mases lidt ned i dejen. Du kan også vælge at vende dem i dejen, inden du hælder dejen i formen (bedst hvis de er frosne, så de ikke sprænger og farver dejen lilla) eller komme halvdelen af dejen i formen, fordele solbærrene og slutte af med den sidste halvdel dej. Det kommer an på, hvor i kagen du gerne vil have solbærrene. Næste gang vil jeg vende frosne bær direkte i dejen, så de er mere jævnt fordelt i den færdige kage
 7. Bages ved 170 grader (ikke varmluft) i 45-60 minutter. Kagen er færdig, når den er lysebrun og føles let fast, når du trykker på den
 8. Server den lun som den er eller med lidt creme fraiche til eller lad den afkøle helt og server med lun solbær coulis (solbær kogt op med lidt sukker og blendet) og vaniljeis
Glutenfri hvid chokoladekage med solbær og mandler

Er ét stykke mon nok?

Skriv et svar