Glutenfri, melfri chokoladekage med ribsmousse

Glutenfri, melfri chokoladekage med ribsmousse - blød, frisk og chokoladelækker på en gang :-)

Glutenfri, melfri chokoladekage med ribsmousse – blød, frisk og chokoladelækker på en gang 🙂

 

Bloggen har holdt pause. Jeg har holdt pause. Og uden at skulle trætte jer med alle de mange forklaringer på hvorfor, er faktum nu blot: bloggen er igen aktiv, og jeg lægger hårdt fra land med en glutenfri, melfri chokoladekage med ribsmousse. Tung chokolade, luftig mousse med masser af friskhed og syrlighed fra ribsene.

Kagen her serverede jeg i går til en venindeaften med tapas og rødvin. Og selv om vi havde haft rigeligt i bare tapas og rødvin, måtte der kage til. Chokoladekage med ribsmousse blev resultatet og det blev altså taget virkelig godt imod af pigerne. Denne chokoladekage med ribsmousse er både glutenfri, melfri og fri for tilsat sukker, så det er jo nærmest ikke kage 🙂 Det var mit forsøg på at ramme en knapt så kulhydrathypet kage, da det var et skjult ønske fra den ene, en anden spiser i virkeligheden sjældent kage så her ville jeg ramme plet, hvis den ikke var alt for sød. Til mig selv skulle den være glutenfri og de to andre spiser hvad som helst jeg præsenterer dem for. Og de er lige dejlige alle fire, og aftenen var som altid alt for kort. Det gode var, at vi talte mere end vi spiste kage, så jeg har spist rester i dag.

En anden helt fortræffelig ting ved denne chokoladekage med ribsmousse er, at den indeholder så få ingredienser og er så let at lave. Så uanset om du er øvet eller begynder, så vil du helt sikkert få succes her. Og nu varer det heller ikke så længe, før der kommer ribs på buskene rundt om i de grønne haver. Jeg var bare heldig at have en pose til overs i fryseren fra sidste år.

Til en chokoladekage med ribsmousse til ca. 8-10 personer skal du bruge:

  • 200 g mørk chokolade (85% kakao)
  • 200 g rigtig smør
  • 4 æg
  • 120 g Sukrin Gold (et naturligt sukkererstatningsprodukt)
  • 3-4 spsk. mandelmel

Til ribsmoussen desuden:

  • 400 g færdig ribsmos (dvs. 600-700 ribs)
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 5 spsk. alm. Sukrin
  • 5 blade husblas
  • 400 g piskefløde
  • Blandede bær og høvlet chokolade til pynt

Sådan gør du:

  1. Smelt smør i en gryde og kom herefter chokoladen op i gryden, så det kan smelte med
  2. Bland imens æg og Sukrin Gold i en skål. Ikke piske alt for voldsomt, bare så det er blandet godt og æggene er pisket sammen
  3. Når chokoladesmørret er ensartet, hældes det op i æggesnapsen og vendes rundt
  4. Til sidst vendes mandelmelet i dejen, og dejen kommes i en Ø21 cm springform med bagepapir
  5. Bag ved 200 grader alm. ovn til kagen føles fast på midten ved et let tryk – ca. 30 minutter. Lad afkøle helt
  6. Mens kagen er i ovnen, kommes ribs i en gryde og koges ca. 5 minutter. Hæld dem herefter over i en si, og mos dem godt gennem sien ned i gryden igen. Du skal bruge 400 g ribsmos. Affaldet fra sien skal ikke bruges
  7. Sæt husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter til det er udblødt
  8. Kom vaniljepulver og sukrin i ribsmosen og smelt husblas i ribsmosen. Måske er ribsmosen nået at køle lidt af og skal så lige varmes lidt igen inden husblassen kommes i
  9. Pisk de 400 g (obs: ikke det samme som 4 dl) piskefløde til blødt skum
  10. Når ribsmosen er kølet så meget ned, at den føles kølig mod en lillefinger, er den klar
  11. Bland 1/4 af flødeskummet i ribsmosen og rør godt rundt. Bland herefter yderligere 1/4 i
  12. Til sidst byttes rundt, så ribsmosen med halvdelen af flødeskummet nu forsigtigt hældes over til flødeskummet og vendes forsigtigt rundt til alle klumper er væk
  13. Nu kan moussen hældes oven på kagen, som skal være sat ind i en kageform ca. Ø20 cm, hvis ikke du har enjusterbar moussering til opgaven
  14. Lad kagen stå på køl til dagen efter eller minimum 4 timer til moussen har sat sig. Så kan du skære den forsigtigt fri ved at bruge en varm kniv og kagen er nu klar til pyntning og spisning

 

Velbekomme!:-)

Tip: du kan også bruge andre bær efter eget ønske eller pynte med fx flødeskums’dutter’.

Chokoladekage med ribsmousse og pyntet med bær og chokolade. En sikker vinder :-)

Skriv et svar