Min Mormors Kager

Mormor Maja Louise

Min mormor, Maja Louise, som ung

Jeg bager, fordi jeg er tosset med brød, kager, desserter og alt hvad der minder om noget, der kan blive til en hyggestund. Og kan jeg glæde venner og familie med mit bagværk, er det endnu bedre. Jeg får af og til at vide, at jeg er lige som min mormor. For mig et stort kompliment – også selv om det inkluderer str. 41 i sko og en bred bag:-) Så derfor har jeg startet bloggen Min Mormors Kager i håb om, at andre kan få glæde af min mormors kager.

Min mormors kager var et tilløbsstykke uden lige. Ikke fordi det var pompt og pragt eller fondantdekorationer og marcipanroser. Tværtimod. Det var kager, bagværk, frugtgrød og desserter lavet på øjemål frem for decilitermål. Og hver og én smagte fantastisk – smagte af mere og af hjertevarme. Selv i det øjeblik hendes hjerte slog sit sidste slag, var hun i gang med at bage. Sådan vil jeg også gerne herfra, når den tid kommer. Men nok om det for nu.

Min morfar har efterfølgende foræret mig min mormors opskriftsbog, og jeg vil bruge bloggen her til at dele ud af de bedste af mine egne og min mormors opskrifter, efterhånden som jeg kommer igennem dem. Dog vil jeg spare jer (og ikke mindst mig selv) for bl.a. citronsagosuppe og generel brug af margarine. Mange af min mormors opskrifter er fra slut 1940’erne/start 1950’erne, hvor smør var en mangelvare. Men den tid er ovre, så gør jer selv en tjeneste og se margarine som et krigstidserstatningsprodukt opfundet af Hitler, og lad det stå i supermarkedet. Smør gør hele forskellen:-) Bloggens mere moderne islæt kommer fra mine egne favoritter. Jeg finder stor inspiration i mange andre blogs fra både ind- og udland, men også svigermor og hendes berømte brunsviger har fået en plads. Men fælles for alle de opskrifter, du finder på Min Mormors Kager er, at de skaber et frirum – enten når jeg bager dem, når jeg mindes gode stunder de tidligere har skabt eller når de spises i selskab med dem, jeg holder af.

Jeg glæder mig til at dele Min Mormors Kager med jer og jeg glæder mig over, at I læser med!

Kærlig hilsen

Louise

2 comments

 1. John Marchant says:

  Hi Louise,
  I’m currently working with Mikael and as I like baking he has told me about your blog, I’m definitely going to try some of your Grandmothers recipes and I’ll let you know how they turn out.
  Keep up the great blog!
  Kind regards,
  John Marchant

  • Louise Mølbæk says:

   Hi John,
   How great to hear from you. He did tell me that you enjoy baking and that he showed you my blog. I hope you will get inspired 🙂
   Beware that we in Denmark use fresh yeast much more than dry. So if you struggle with some of the recipes please let me know and I will guide you 🙂

   Best of luck with the baking 🙂
   Louise

Skriv et svar