Sundt chokoladepålæg med kikærter

Det mener hun ikke… Sundt chokoladepålæg med kikærter og avokado? Nej tak! Det er overhovedet ikke noget for mig! Stik mig en kanelsnegl i stedet! Og du må meget gerne få opskriften på kanelsnegle. Du finder både de sammenbagte og de gammeldags lige her…

Men lad os lige vende tilbage til det her sunde chokoladepålæg med kikærter, avokado og dadler. Det er altså virkelig fantastisk! Og så tillader jeg mig at kalde det sundt chokoladepålæg, idet der hverken er sukker eller mel i. Til gengæld er der masser af god smag! Og jeg har lige opdaget, at hvis man triller kugler af det, og dypper dem i chokolade, så kan det også bruges som trøffelmasse. Ja, min lykke er gjort! Og selv om jeg jo stadig ikke tåler chokolade, så må jeg jo en gang i mellem tage en for holdet… Og det blev så i dag 🙂 Desuden nærmer vi os jo med hastige skridt konfekt-, småkage- og alle-undskyldninger-gælder-måneden, så måske var det en udmærket joker at have i ærmet – sundt chokoladepålæg med kikærter!

Faktisk er det en rigtig chokoladedag hos os i dag, for i aften skal vi have konfektworkshop med nogle gode venner (efter at vi har spist confiterede andelår selvfølgelig… uhmmm hvor de dufter nede i gryden netop nu), og jeg har også lavet en raw chokoladetærte, som vi måske også finder plads til. Ellers kan den fryses til en anden fristende dag!

Jeg beklager i øvrigt meget det ringe billede, men min datter har haft fingrene i kameraet, så det holder lige en time-out, og derfor var det her, hvad mobilen kunne klare med fedtede andelårs-fingre:-) Men det er forhåbentlig bedre end intet billede, og så lover jeg at tage nogle bedre næste gang, jeg laver det lækre chokoladepålæg 🙂

Chokoladepålæg af kikærter og avokado

Virkelig lækkert chokoladepålæg af avokado og kikærter

Igen tilbage på sporet til chokoladepålægget med kikærter og avokado…. Det er faktisk den søde og dygtige køkkenassistent i mine børns institution, som har inspireret mig til opskriften. Hun delte den gladeligt ud, da hun får så stor ros for sin version. Og her får du så min version af chokoladepålæg med kikærter, avokado og dadler.

Til et stort glas skal du bruge:

 • 1 dåse færdigkogte kikærter
 • 200-250 g friske dadler uden sten (medjool, hvis du kan få dem)
 • 1 avokado
 • 100 g smør (alternativt kokosolie)
 • 1 dl kakaopulver
 • ½-1 tsk vaniljepulver
 • ½-1 tsk groft salt

Sådan gør du:

 1. Skyl kikærterne grundigt under rindende vand og tag stenene ud af dadlerne
 2. Kom dadler og kikærter i en foodprocesser/blender og blend til en jævn og glat masse
 3. Tilsæt avokado og blend igen
 4. Kom nu smør i mindre stykker, kakao, vaniljepulver og salt i massen og blend igen til den ønskede konsistens. Smag til undervejs. Er chokoladepålægget for tykt, kan du tilsætte 1-2 spsk fløde
 5. Kom massen på glas og opbevar på køl i op til en uge

TIP: Som nævnt kan du trille chokolademassen til kugler og overtrække dem med chokolade. Så har du de lækreste trøffelkugler. Smag evt. chokoladepålægget til med lakridspulver eller lignende først.

TIP II: Du kan gøre chokoladepålægget laktosefrit ved at erstatte smør med kokosolie og så tilsætte en anelse mere salt. Om du vælger kokosolie med eller uden smag, er op til dig. Begge dele fungerer fint, synes jeg. Fløden erstatter du bare med vand, hvis den overhovedet er nødvendig.

Velbekomme!:-)

Skriv et svar