Glutenfri cookies med chokolade og pekannødder

Glutenfri cookies med chokolade og nødder

Glutenfri cookies og iskold mælk – og denne regnvåde novemberdag er reddet 🙂

Lige om lidt starter julebagningen. Jeg håber på, det bliver senere på ugen. Men jeg har det med julebagning, som jeg formoder en alkoholiker har det med alkohol – hvis jeg først får startet, kan jeg slet ikke stoppe igen. Så det gælder om at trække den lidt endnu 🙂 Er der mon andre, som har det på samme måde?

Forleden skrev en læser til mig, at hun var glad for de glutenfri opskrifter. Jeg bliver altid så glad for jeres kommentarer og ønsker, så bliv endelig ved med det! Og mens jeg svarede hende tilbage, slog det mig, at jeg skylder en opskrift på glutenfri cookies med chokolade og pekannødder. Billederne fik I faktisk for flere måneder siden, da jeg havde dem med på fotokursus hos Fru Knips, og jeg lovede jeg opskriften efterfølgende. Det kan man selvfølgelig godt sige to måneder er… Men det var i virkeligheden blot en forglemmelse! Undskyld mange gange. Nu er de her!

Glutenfrit bagværk bliver ikke sprødt på samme måde som bagværk med hvedemel. Hvis man kan leve med det, så synes jeg faktisk, det er nogle helt fortræffelige cookies, der kom ud af portionen her. God smag som det vigtigste, crunch fra chokoladen og nødderne, og størrelsen bestemmer du jo selv. Jeg lavede dem almindelig cookiestørrelse – altså ca. 1 spsk dej. Men du kan jo også hakke chokolade og nødder finere og lave småkager. Så skal de bare ikke have helt så længe i ovnen, og du må holde ekstra godt øje.

Her er opskriften til ca. 2 plader cookies.

Du skal bruge:

 • 170 g blødt smør
 • 150 g sukker (jeg brugte halvt brun farin og halvt rørsukker)
 • 1 æg
 • 250 g glutenfrit mel – min. to slags (jeg brugte 75 g kartoffelmel, 75 g fuldkornsrismel og 100 g havremel)
 • ½ tsk bagepulver
 • ½ tsk groft havsalt
 • 85 g grofthakket mørk chokolade
 • 80 g grofthakkede pekannødder (alternativt brug udvandede valnødder – se tricket til ikke-bitre valnødder her)
 • Evt. lidt smeltet chokolade til pynt

Sådan gør du:

 1. Pisk smør og sukker godt sammen
 2. Tilsæt ægget og rør godt igen
 3. Bland salt, bagepulver og de forskellige slags mel sammen og vend i dejen – rør endelig ikke for meget
 4. Til sidst vender du også chokolade og nødder i
 5. Sæt dejen af i ca. 1 spsk størrelse på bagepladen. Hvis du vil rulle dejen til kugler, kan det gøres med vand på hænderne, for dejen klistrer
 6. Kagerne flyder ikke så meget ud som almindelige cookies, så tryk dem lidt flade først. Der kan være 7-8 stk på en plade
 7. Bag kagerne ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 18-20 minutter. De er færdige, når de er flot gyldne, men hold øje med dem!
 8. Lad dem køle lidt på bagepladen, før du flytter dem over på en rist. Som alt andet glutenfrit bagværk, vil det gerne smuldre. Men kun til de er kølet helt af. Så har de fin konsistens – bare rolig!
 9. Nyd de glutenfri cookies med chokolade og pekannødder som de er – til en god kop kaffe eller iskold mælk – og har du tid og lyst, kan du dekorere dem med lidt smeltet chokolade
Glutenfri cookies med chokolade og pekannødder

Lækre, smagfulde cookies med mørk chokolade og pekannødder – og glutenfri tilmed 🙂

TIP: Glutenfri meltyper smager igennem helt anderledes end hvedemel. Så det er en god idé at blande dem – min. 2 slags, så hver slags ikke smager for kraftigt igennem. Det glæder både brød og kager.

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar