Min bedste brownie med pekannødder

Min bedste brownie

Chewy brownie med pekannødder og mælkechokolade med karamel – mums!

Komfuret står af. Det koster 4000 kr. at få repareret, og det er endda til nedsat pris, fordi komfuret er under 11 år gammelt… Jamen sikke da heldig jeg er… Og jeg har jo heldigvis en kage i ovnen, mens teknikeren tager strømmen for at reparere det. Den blev da bagt lige som den skulle, når den var uden strøm og kun på ovnvarme i en halv time… I kan nok høre, at i går var denne uges topscorer. Så det har krævet endnu en kage i dag at komme ovenpå, men den får I altså først i weekenden. Men så kan I glæde jer til æble-kanel-muffins med crumbletopping så længe. De af jer der følger mig på Instagram (@minmormorskager) har set billeder af dem i dag, og manden har netop godkendt dem. Og det siger ikke så lidt…

Men det må I altså vente med, for i dag handler det om den virkelig smagfulde, seje på den gode måde, brownie med pekannødder og mælkechokolade med karamel, som jeg havde lovet at bage til min far og hans afslutningskomsammen. I øvrigt helt perfekt til din fredagskage 🙂 Da kagen som sagt fik en ret så uregelmæssig bagning, blev den lidt for sprød på overfladen. Sprød her betyder lidt for marengsagtig i et lidt for tykt lag, fordi den fik for længe på ovnens eftervarme. Jeg havde forsøgt at skjule det med en creme af nutellasmørcreme blandet med græsk yoghurt, så jeg håber ikke, de opdagede det. Min far sagde i hvert fald ikke noget, og han plejer nu ikke at være for fin til at give kritik – heller ikke når det gælder mine kager. Men hvis du bare lader være med at afbryde strømmen, mens du bager, så vil du få en drøm af en brownie – min bedste brownie – og der vil ikke være et øje tørt blandt de gæster, du serverer den for. I promise!

Jeg har længe været på jagt efter den helt rigtige brownie med den rette konsistens, sådan som jeg bedst kan lide den. Nogle kan bedst lide brownie sådan ‘fudge’-agtig, og der er min glutenfri brownie med toffifee et rigtig godt bud. Men jeg er i virkeligheden mere vild med brownies med ‘chewy’-konsistens. Altså den lidt seje version. Og det er den her. Det er afgjort min bedste brownie. Jeg har søgt inspiration hos Sarahskager.dk, for hun er en sand mester i de amerikanske kager, og det må man vel sige, at en brownie er? Men her er min version med pekannødder og mælkechokolade med karamel.

Til 16 store stykker eller 20 mindre (og jeg skærer altid kanten fra, så stykkerne bliver fine og ensartede) skal du bruge:

 • 300 g mørk chokolade (jeg brugte 150 g 70% og 150 g 80%)
 • 220 g rørsukker
 • 4 æg
 • 2 tsk vanillesukker
 • 2½ dl vindruekerneolie (eller anden smagsneutral olie)
 • 100 g god kakao (jeg brugte Callebaut)
 • 130 g hvedemel
 • 1 tsk groft havsalt
 • 1 tsk bagepulver
 • 160 g grofthakkede pekannødder
 • 120 g grofthakket mælkechokolade med karamel (jeg brugte en ny slags fra Marabou med luftbobler)

Sådan gør du:

 1. Smelt chokoladen ved svag varme og lad den køle lidt af
 2. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål
 3. Pisk æg, olie og de to slags sukker sammen i en anden skål – ikke alt for længe, bare til det er godt blandet
 4. Hæld chokoladen i æggeblandingen og miks igen
 5. Kom de tørre ingredienser i og vend rundt med en dejskraber til dejen er ensartet
 6. Bland til sidst pekannødderne i dejen
 7. Beklæd en form ca. 25×35 cm med bagepapir og kom godt halvdelen af dejen i og bred ud i et tyndt lag (dejen er ret tyk)
 8. Fordel mælkechokoladen med karamel ud på dejen og hæld resten af dejen ovenpå og glat ud
 9. Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 30 minutter. Det er altid bedre at underbage end at overbage en brownie, men mærk efter på overfladen (forsigtigt, så du ikke krakelerer den fine skorpe)
 10. Lad brownien køle helt af, før du skærer den ud i passende stykker – og dagen efter er den faktisk endnu bedre.
 11. Server som den er, med lidt frisk frugt, en kugle is eller hvad du har mest lyst til – jeg har allermest lyst til et stykke til…
Min bedste brownie med pekannødder

Normalt er et stykke kage ikke nok – men det er det her – særligt med lidt frosting på toppen 🙂

TIP: du kan erstatte pekannødder med hvilken som helst af dine egne favoritnødder. Hvis du synes, at brownie normalt er for kraftige i chokoladesmagen, kan du nøjes med 70% chokolade. Men jeg elsker netop den kraftige smag 🙂

Velbekomme!:-)

Skriv et svar