Brombærtærte med marcipancreme

Brombærtærte med marcipan

Brombærtærte – uhmmm… Nu mangler bare en tallerken og lidt creme fraiche!

I går lovede jeg på Facebook og Instagram, at jeg vil poste et nyt indlæg hver dag i en hel uge som kompensation for, at jeg har syltet jer lidt den sidste tid. Og her er så andet indlæg i denne uge. I dag handler det om brombær, og hvis du er rigtig heldig, så er det ikke sidste gang i denne uges blogmarathon, for jeg har været på rov i Svigermors brombær, og mage til store, flotte brombær skal man godt nok lede længe efter… Nu nok endnu længere efter at jeg var forbi…

Brombærgrød er en klar favorit og virkelig undervurderet, det samme er brombærmarmelade og -gelé. Brombærkage med marcipan og hvid chokolade er også en klassiker, men som du kan se af opskriftsoversigten, så er den del allerede dækket ind her på bloggen… Så hvis du har en ny brombærfavorit, hører jeg meget gerne om den i kommentarfeltet 🙂

Indtil da vil jeg forkæle svigermor med den her brombærtærte med marcipan, for hun kommer nemlig forbi et par dage, og så kan hun jo passende få glæde af egne bær – nu i ny forklædning! Brombærtærten her har et svampet fyld af marcipan, græsk yoghurt og selvfølgelig brombær. Helt enestående til den sprøde mørdej og så kan du jo passende give den en klat flødeskum, creme fraiche eller vanilleis alt efter hvad dine smagsløg har mest lyst til.

Tærtedej til to tærter (bare fordi det altid er rart at have en portion mørdej i køleskab eller fryser):

 • 4 dl hvedemel
 • ½ dl flormelis
 • 150 g koldt smør
 • 1 æg str. L

Til fyldet desuden:

 • 100 g marcipan
 • 3 æg
 • 1½ dl græsk yoghurt 10%
 • ½ – 3/4 dl frugtyoghurt (jeg brugte jordbær, men brombær ville være oplagt, alternativt bare 2½ dl græsk yoghurt)
 • 1 dl sukker
 • 1 håndfuld hakkede mandler
 • brombær

Sådan gør du:

 1. Start med mørdejen ved at blande mel og flormelis i en skål
 2. Herefter kommer du det kolde smør i i små tern og smuldrer i melblandingen til det bliver godt blandet, men uden at ælte det varmt med hænderne
 3. Saml dejen hurtigt med ægget, pak dejen ind i husholdningsfilm og læg på køl i ca. 30 minutter
 4. Lav fyldet ved at rive marcipanen i en skål og bland med sukker, æg og de to slags yoghurt. Pisk det hele godt sammen
 5. Når mørdejen har hvilet, deler du den i to, og ruller den ene halvdel ud til den tærteform, du har valgt – en aflang som min eller en rund ca. Ø 22 cm – brug evt. lidt mel til at rulle ud i, så den ikke hænger fast
 6. Pres dejen godt fast i bunden og på siderne af formen, inden du hælder fyldet i (lad være med at fylde helt op til randen, for brombær og mandler giver også lidt tyngde, plus at æggemassen hæver i ovnen)
 7. Fordel brombær i hele tærten og drys til sidst med de hakkede mandler, inden tærten bages ved 175 grader almindelig ovn på nederste rille de første 25 min og i midten af ovnen til den er gennembagt (hvis du bager den i midten fra start, hæver æggemassen for voldsomt op og vil enten løbe over eller revne). Bages i alt ca. 40-45 minutter
 8. Brombærtærten kan serveres lun eller kold, og bruger du den som dessert kan du servere den med is, creme fraiche eller flødeskum eller måske bare et lille drys flormelis og lidt ekstra brombær
Brombærtærte med marcipan

Brombærtærte med marcipan – behøver man at dele med andre end sig selv? 🙂

TIP: Brombærtærten kan gøres klar og fryses ubagt, og så kan du tage den op og bage den ved lejlighed – fx ved uventede gæster eller når tiden er knap.

Velbekomme!:-)

 

One comment

Skriv et svar