Lækker tærte af rester fra køleskabet

Tærte af rester

Lækker tærte af rester fra køleskabet – brombær, chokolade og smørcreme – MUMS:-)

Kender du det der med, at du har bagt nogle forskellige ting over nogle dage – eller måske har du haft gæster og lavet lidt lækkerier til dem, og pludselig har du rester af al muligt alle vegne? Jeg kan godt afsløre, at det sker ret hyppigt herhjemme… I går havde jeg skåle alle vegne i køleskabet og på køkkenbordet, og da jeg fik kigget godt efter, var det jo faktisk alle delkomponenterne til en lækker tærte af rester, som stod og kiggede på mig 🙂 Jeg er – som vel andre andre – stor fortaler for Stop spild af mad, og jeg bliver virkelig ærgerlig, hver gang jeg må smide noget ud. Så vi prøver at få brugt alle vores rester til et eller andet. Det lykkes ikke altid, men jeg synes, vi er godt på vej. Og med den her skønne skønne tærte er vi endnu tættere på!

Måske har du ikke lige de samme rester som mig, men det gør ikke så meget, for hvis intentionen er god, bliver kagen det også 🙂 Og særligt hvis resterne bare nogenlunde svarer til det, jeg har brugt.

Til én tærte på Ø22 cm skal du bruge:

 • ½ portion mørdej – jeg brugte den her, men den amerikanske mørdej vil også være god her
 • 130 g smørcreme
 • 1 æggehvide
 • 2 æg
 • 160 g marcipan
 • 50 g smeltet, mørk chokolade (min rest var 70, 77, og 85)
 • 140 g creme bestående af halvt flødeskum og halvt græsk yoghurt 10% med et drys vaniljepulver
 • Brombær
 • Hakkede mandler/nødder

Sådan gør du:

 1. Beklæd tærteformen med mørdejen og stil den på køl, mens du samler fyldet
 2. Riv marcipanen og rør godt sammen med æggehviden og æggene
 3. Lad smørcreme og flødeskumscreme få stuetemperatur, før de røres sammen og den smeltede chokolade tilsættes
 4. Rør til sidst marcipanmassen i chokolademassen og hæld det i tærteformen
 5. Fordej bærrene oven i fyldet og drys til sidst med hakkede mandler
 6. Bages ved 175 grader almindelig ovn i ca. 45 minutter
 7. Tærten afkøles helt inden den serveres og den smager allerbedst efter nogle timer i køleskabet, så det er en oplagt dessert at lave inden gæsterne kommer. For så kan den stå og hvile i køleskabet, mens der spises hovedret etc.
Tærte af rester

Så er tærten med marcipan, chokolade og brombær resterne klar til en kop kaffe

Velbekomme!:-)

Skriv et svar