Bondegårdsferie i Stenum – og Janes lækre pandekager

Lækre pandekager

Godt ferieminderne kan nydes i selskab med Janes lækre pandekager 🙂

Bom. Ferien er slut. Og hvilken ferie siger jeg bare! Vi har haft 14 fantastiske dage i det nordjyske. Det havde I måske regnet ud, eftersom jeg fortalte, at vi havde været ved Vennebjerg Mølle. Nordjylland er der såmænd ikke noget nyt i for os. Min mand har en del familie i Fjerritslev og jeg selv har boet 6 år i Frederikshavn. Men ingen af os har nogensinde været i Stenum før. Og sikke et skønt sted! Vi har nemlig været på bondegårdsferie hos Jane og Henrik.

Med de to små rødder vi har herhjemme, kunne ferieformen ikke være anderledes. Faktisk kunne intet være anderledes ved vores ferie. Nogen vil måske mene, at en uge med tsunamilignende regnskyl kunne være undtagelsen, men så havde vi jo ikke fået set film i sofaen med vores 3-årige, mens den 1-årige sov. Vi havde nok heller ikke fået lært ham at spille Spejlæg-spillet og Trafik-domino (altså rigtige brætspil – ikke noget app-halløj), drukket varm chokolade eller siddet under tæpperne. Og begejstringen over de store vandpytter ville jo ingen ende tage, når han iført regntøj og gummistøvler hoppede rundt i dem alle, tog brusebad under tagrendernes udløb og susede ned af rutsjebanen i fuld fart (det går stærkt i vådt regntøj skal jeg hilse og sige).

Selvfølgelig var de tørre, solrige dage med tur og madpakker, badning ved stranden og moderens evindelige jagt på keramik en smule bedre. Toppet med bål om aftenen og et udvalg af snobrød, pandekager (Janes lækre pandekageopskrift følger om lidt) og skumfiduser.

Hertil kommer de mange dyr, som vores store hjalp ‘Bondemand Henrik’ med at fodre hver dag kl. 17., den afslappende udsigt til kvæg, heste og marker, som kunne nydes både indefra, fra terrassen og fra det store vildmarksbad. Jane serverede den lækreste morgenmad for os og Henrik fungerede som ufrillig barnepige for den store, som ikke veg fra hans side, og kom med i traileren, i traktoren, i stalden, maskinhuset og hvor Henrik end måtte gå og stå. Stakkels, tålmodige mand tænkte vi mange gange, men på sin egen rolige facon tror jeg nu, han hyggede sig med det.

For os en alt igennem fantastisk og helt klart anbefalelsesværdig ferieoplevelse, som vi allerede glæder os meget til at gentage til næste år, hvor mindstebarnet kan gå og Henrik får endnu mere at se til 🙂 Vi har også stadig vildmarksbadet til gode. Vi ‘nøjedes’ med det dobbelte spabad denne gang… Skulle du få lyst til at se mere, kan du finde Jane og Henriks bondegårdsferie lige her. Måske ses vi til næste år?

Janes lækre pandekager

1+2+3+4=10 – den nemmeste formel for pandekager ever!

Jane havde i øvrigt en virkelig lækker opskrift på pandekager, som jeg vil dele med jer. Jeg har ganske vist ikke fået lov, men jeg er sikker på, hun giver lov:-) Det er så nemt at huske – bare man kan tælle til 10. 1-2-3-4-10. 1 portion af 200 g hvedemel, 3 æg og 4 dl mælk giver 10 pandekager (1+2+3+4=10). Se dét var smart, hva´?

Du skal bruge:

 • 200 g hvedemel
 • 3 æg
 • 4 dl mælk
 • lidt salt og sukker (til 3x portion brugte jeg 1 tsk groft havsalt og 1 spsk lys rørsukker)
 • kardemomme, vanille og revet citronskal efter smag og behag
 • Til stegning – smør eller smagsneutral olie

Sådan gør du:

 1. Pisk mælk og hvedemel til en glat jævning
 2. Kom æggene i et ad gangen og til sidst salt, sukker og evt. smag
 3. Pisk igen til dejen er glat og lad stå og trække i ca. 30 minutter
 4. Bag herefter pandekagerne i fedtstof på en varm pande – allerhelst over bål, men køkkenets komfur kan til nød bruges 😉
 5. Spis pandekagerne varme som de er, med god marmelade, hjemmelavet nutella, bare sukker, med is, med flødeskum og frugt eller med det hele på én gang!

TIP: Lav gerne rigeligt, så du også har til morgenmad de kommende dage. Min datter fylder 1 år i weekenden, og der skal vi have dem til vores morgenmadsgæster.

Velbekomme!:-)

3 comments

 1. Majbritt says:

  Der er nemlig så hyggeligt på Thorupgård:)Vi overnatter dog i campingvognen hvilket var et hit for begge unger.Bålhygge om aftenen var en dejlig afslutning på dagen.Håber på at vi kan nå et smut til Stenum enten i september eller oktober

  • Louise Mølbæk says:

   Åh ja, campingvogn. Min søn på tre var ikke til at hive ud derfra, og vi boede der ikke engang:-) Men dejligt at høre at du også synes, det er fantastisk. Det er som et lille stykke af himlen og gerne med kage til;-)

Skriv et svar