Nyt keramik og lidt at pynte det med

Keramik fra Vennebjerg Mølle

Kanelsneglen bliver ekstra lækker, når den kan nydes på nyt keramik fra Vennebjerg Mølle

Vi holder ferie i det nordjyske for tiden. Egentlig er der dømt vågeblus for de sociale medier – telefon, instagram, facebook og bloggen, og det er jeg heldigvis rigtig god til, men alligevel er jeg nødt til at dele dagens nyindkøb med jer. Begejstringen vil simpelthen ingen ende tage, for jeg har købt nyt keramik!

Det lyder måske lidt for 70’er i nogens øre, men jeg har længe syntes, jeg mangler noget nyt flot at fotografere på. Og hvad er bedre og mere oplagt end at benytte chancen for at besøge nogle af alle de dygtige keramikere, der holder til her i det nordjyske. Min mand mener jo bestemt ikke, at jeg mangler noget som helst, der har med kager at gøre, og han mener også at have set de keramikværksteder, han behøver – for de næste 50 år. Meen… der er jo altid to sider af sådan en sag 🙂

Summasumarum, så har jeg blandt andet været forbi Vennebjerg Mølle og CaféV og købt de to tallerkener med hjem, som vi fik serveret vafler på, da vi var der. Det er jo i sig selv lidt finurligt – at købe det brugte service med hjem 🙂 Men de havde virkelig meget fint, og jeg kommer tilbage i næste uge for at hente en kande, jeg bestilte på dagens visit. Og jeg garanterer ikke, at jeg kommer derfra uden at have spist endnu en vaffel, for de var virkelig lækre – med flødeskum og syltetøj til – MUMS! Så kommer du på de kanter, så skynd dig ind forbi. Det er virkelig besøget værd! I næste uge tager vi derop, når møllen også er åben, for så kan vi også få et glimt af gammeldags, stenkværnet mel, når vi nu er i gang. Jeg glæder mig! Hvor vi holder ferie, skal du nok få at vide, men det bliver et helt indlæg for sig selv til den tid.

Nå, men jeg synes jo, det var lidt tamt blot at vise jer billeder af mine nye tallerkener, så jeg måtte jo bage en omgang kanelsnegle – blot for at se om de gjorde sig godt på det nyindkøbte. Døm selv – både på kagen og på keramikken! Det jeg holder mest af ved disse snegle, er den luftige, bløde dej. Jeg bager også de her sammenbagte kanelsnegle, men de er mere snaskede i det. Hver ting til sin tid, så det er godt med flere opskrifter på den samme kage 🙂

Til ca. 20 kanelsnegle skal du bruge:

 • 25 g gær
 • 3 dl mælk
 • 2 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • 75 g smeltet smør
 • ca. 550 g hvedemel

Til remoncen desuden

 • 125 g blødt smør
 • 200 g lys rørsukker
 • 1 stor spsk kanel – eller efter smag

Sådan gør du:

 1. Lun mælken og rør gæren ud i sammen med sukker og salt
 2. Tilsæt ca. 350 g mel og rør dejen godt. Du kan sagtens bruge din røremaskine, men jeg havde ikke plads i kufferten, så der er rørt med håndkraft hos mig
 3. Kom nu ægget i og rør godt til det er helt indarbejdet i dejen
 4. Det sidste mel røres med – eller til dejen er stadig lidt klistret, men dog formstabil
 5. Til sidst hældes det smeltede smør i dejen og de sidste armkræfter bruges til at ælte smørret godt ind i dejen
 6. Nu har du en blank, luftig, smidig, lækker blød dej, som du stiller til hævning ca. 1 time
 7. Mens dejen hæver, rører du alle ingredienser til remoncen sammen med en gaffel til en ensartet masse
 8. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, ælter du den godt igennem, og ruller ud til et rektangel på ca. 50 x 25 cm og ca. 4 mm tykt
 9. Smør remoncen ud i et tyndt lag (lav evt. en smule mere end opskriften angiver, hvis du er glad for remonce) og rul dejen sammen til en pølse på den lange led
 10. Skær ud i skiver á ca . 2-2,5 cm og sæt dem på 2 bageplader. Bages ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter eller til de er flot gyldne – og hold øje med og pladerne evt. skal vendes og/eller byttes undervejs
 11. Server lune til eftermiddagskaffen og nyd duften og synet af, at én ikke er nok uanset om man er ung eller gammel

Tip: du kan sagtens lune dem dagen efter et øjeblik i microbølgeovnen og så er de som nybagte, eller du kan give dem lidt glasur og bare nyde dem, som de er – også på 2. dagen til morgenmad og stadig lige lækre!

Keramik Vennebjerg Mølle

De flotteste prikkede tallerkener pryder nu min samling derhjemme 🙂

Velbekomme!:-)

 

One comment

Skriv et svar