Snickers shortbread

 

Snickers shortbread

Snickers shortbread – her nydt med lækre sodanvand fra Ebeltoft Gårdbryggeri

Snickers. Tjek. Shortbread. Tjek. Men snickers shortbread? Det har jeg alligevel aldrig hørt om? Men det har du nu:-)

De blev til lidt ved en tilfældighed, for det var egentlig min plan at lave hjemmelavede Twix, men jeg havde ikke noget at lave karamel af og ingen kondenseret mælk, og så var gode råd dyre, for jeg var jo gået i gang. Og så var snickers shortbread født. Eller det vil sige, at min søde engelske svigerinde vil nok mene, at konsistensen er et stykke vej fra rigtige shortbreads (og jeg må hellere være enig med hende), men smagen er nu ganske tæt på, skulle jeg mene. Og peanutbutter og mørk chokolade er vel nærmest lig med snickers?

Næste gang jeg laver dem, vil jeg helt sikkert have noget karamel i dem også – om det så bliver kiks, karamel og chokolade eller om jeg går all-in og laver kiks, karamel, peanutbutter og chokolade. Det har jeg stadig ikke besluttet, men jeg guffer lige et – eller to – snickers shortbread (i dag forklædt som fredagskage), mens jeg grubler videre…

Forbered dig på en opskrift af de allernemmeste…

Til en form på ca. 25×38 cm skal du bruge:

 • 300 g hvedemel
 • 150 g lys rørsukker
 • 225 g smeltet smør
 • 4-5 store spsk peanutbutter (crunchy eller smooth efter egen præference)
 • 250 g mørk chokolade
 • 1-2 spsk fløde

Sådan gør du:

 1. Bland mel og sukker i en skål
 2. Hæld det smeltede smør i og mix det godt sammen med en grydeske
 3. Fordel dejen jævnt i en form beklædt med bagepapir – jeg trykkede dejen godt sammen og glattede samtidig overfladen fint med bagsiden af en ske
 4. Bag ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 18 minutter (kiksebunden skal være blevet let gylden og fast)
 5. Mens bunden stadig er varm, prikkes bunden med en gaffel (særlig smart, hvis man kommer karamel i, som kan løbe ned i hullerne) jævnt over det hele
 6. Herefter fordeles et tyndt, jævnt lag peanutbutter oven på bunden og den sættes til afkøling, og chokoladen smeltes forsigtigt med fløden imens
 7. Fordel chokoladen over den stadig lune shortbread kiksebund og sæt i køleskabet et par timer
 8. Herefter kan du skære passende stykker med en skarp kniv og servere til de lækkersultne

 

Snickers shortbread

Kan du også godt spise to stykker? Mums, de er gode:-)

Velbekomme!:-)

Skriv et svar