Syndige dadeltrøffelkugler med lakrids

Min Mormors Kager er kommet på Instagram! Det havde min egen, dejlige Mormor nu aldrig set komme (og det havde jeg egentlig heller ikke). Ej heller havde hun kunnet udtale det. Men det er jo en helt anden sag. Det er 10 år siden, hun døde, og vi griner stadig af, dengang hun stolt kom og fortalte, at hun havde fået et nyt dankort med KLIP i… Hun mente jo selvfølgelig med CHIP i, men sjovt var det 🙂 Hun havde i øvrigt fødselsdsag i onsdags og ville være blevet 84 år. Og det var netop i onsdags at jeg lavede de her skønne, virkelige syndige dadelkugler med lakrids. Jeg har det stadig meget svært med at undvære den chokolade, som jo nu giver mig sådan en skrækkelig hovedpine, men de her dadelkugler med lakrids smager så godt, at jeg næsten glemmer min egen ulykke…

Dadelkugler med lakrids

Virkelig lækre dadeltrøffelkugler med lakrids

Til ca. 35-40 stykker skal du bruge:

  • 325 g udblødte dadler uden sten (passer nogenlunde med 250 g, som trækker i vand ca. 6-8 timer)
  • 125 g mandelmel (eller mandler som du selv maler til mel, jeg var bare for doven denne gang)
  • 50 g kokosolie
  • 45 g (raw) kakao
  • ½ tsk salt
  • ½-1 tsk lakridspulver (kan sagtens udelades eller erstattes af fx revet appelsinskal)
  • Kokos, krymmel, kakaopulver, lakridspulver, frysetørrede bær el.lign til at rulle i

Sådan gør du:

  1. Blend dadlerne først til en lind masse og tilsæt herefter resten af ingredienserne og blend til det hele er en fedtet trøffelmasse
  2. Sæt på køl 1-2 timer, før du triller trøffelmassen til kugler, som du kan rulle i kokos, kakao, lakridspulver, frysetørrede bær, krymmel, finthakkede nødder eller hvad du kan finde på. Opbevares på køl

Tip: Hvis du bliver lige så afhængig af dem som mig, så lav kun de kugler ad gangen, som du skal bruge. Så kommer du ikke til at hapse en fra køleskabet hver gang du går forbi… For så er de altså virkelig hurtigt væk… Samtidig undgår du at kakao/lakridspulver/krymmel bliver fugtigt og smelter på kuglerne. Trøffelmassen holder sig fint 4-5 dage på køl.

Dadelkugler med lakrids

PAS PÅ! De er stærkt vanedannende 🙂

Dadeltrøffelkuglerne her kan varieres i det uendelige. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan lide i dem – kaffe,appelsin, ingefær, kanel, havregryn, kokos, chili. Men fælles for alle de varianter, jeg laver er, at de er fyldt med sunde, gode sager, og derfor er jeg ikke bleg for at give dem til mine børn. De elsker dem, og den store på 3 år sidestiller dem med chokolade 🙂 Det er jo faktisk ikke nogen dårlig sammenligning, vel?

Velbekomme!:-)

Skriv et svar