Jordbærtærte med flødecreme og marcipan

Jordbærtærte med flødecreme og marcipan

Jordbærtærte med flødecreme og marcipan – så ønsker jeg mig ikke mere i år 🙂

Så er der fredagskage! Selv om jeg faktisk har snydt lidt og servede den i går til dessert efter en hyggelig grillaften. Men jeg fik lavet så mange bunde, at der også er til i dag, hvor det jo er fredag, og så tæller det vel stadig som fredagskage:-)

Og hvad er det så for en kage, jeg taler om? Tæt på verdens bedste, tror jeg. Klassisk jordbærtærte med marcipanmasse oven på en lækker sprød mørdej, et lag mørk chokolade og så en vanilleflødecreme og masser af jordbær. Så bliver det vist ikke ret meget mere dansk sommer… Og hold nu op hvor jeg elsker den slags jordbærtærter! Så der er nok derfor, der blev så mange…

Af portionen fik jeg 12 små tærter (passer i en muffinform med 12 huller) og en tærte på Ø20 cm. Laver du kun store, er der til ca. 2 tærter på Ø24 cm. Laver du kun de små, tænker jeg, der er til ca. 18 i portionen. Og de små er da bare MEGA praktiske. For så kan du putte dem i fryseren og tage op og fylde med creme og bær, præcis når lysten melder sig, og så tager det kun ca. 3 minutter at have en lækker hjemmelavet jordbærtærte med flødecreme og marcipan. Og hvem kan stå for det? Ikke mig siger jeg bare:-) Men det bedste ved den her opskrift er faktisk, at den er virkelig nem (på trods af de mange steps) og næsten ikke laver opvask! For hvem gider stå og vaske op her i sommervarmen, når man i stedet kan spise jordbærtærte på terrassen?

Til 18 små tærter eller 12 små og en større skal du bruge:

 • 300 g hvedemel
 • 150 g koldt smør
 • 100 g flormelis
 • 35 g mandelmel
 • 1 æg

Til marcipanmassen

 • 2 æg
 • 200 g marcipan i mindre stykker
 • 60 g blødt smør
 • 60 g flormelis

Desuden

 • 75-100 g mørk chokolade
 • 3½ dl piskefløde
 • 1½ tsk vanillesukker
 • ½ brev Dr. Oetker vanillekagecreme
 • 2 dl mælk
 • 2 bakker danske jordbær

Sådan gør du:

 1. Kom mel, det kolde smør i tern, flormelis og mandelmel i en foodprocessor og kør til det hele er en grynet masse. Min stavblender har en foodprocessor som ekstratilbehør og den fungerer glimrende til formålet.
 2. Kom ægget i og kør igen ganske kort til dejen næsten har samlet sig.
 3. Tag massen ud af foodprocessoren og saml den ganske lidt med hænderne. Læg den i en frysepose, gør dejen lidt flad og i køleskabet i ca. 30 minutter
 4. Imens tager du foodprocessoren og kommer alle ingredienser i til marcipanmassen. Du behøver ikke gøre den ren først!
 5. Kør det hele til en jævn masse og lad hvile, til du skal bruge den
 6. Rul dejen forsigtigt ud i ca. 3 mm tykkelse (brug gerne en smule mel, så den ikke hænger fast) og tryk cirkler ud med en udstikker eller et glas. Lad cirklerne være ca. dobbelt så store i diameter som diameteren på din muffinform (dvs. er bunden her Ø5 cm, skal dejen være Ø10 cm)
 7. Kom bundene i din muffinform (måske skal den smøres lidt. Min er af silikone og derfor er det ikke nødvendigt) og sørg for at den kommer godt ned på bunden af din muffinform.
 8. Kom herefter et lille stykke bagepapir ned i hver form oven på tærtedejen og fyld med tørrede bønner, ris, kikærter, keramiske bagekugler eller lign. På den måde holder de formen under bagning
 9. Bag i ca. 8 minutter (10-11 min. ved den store tærte) ved 180 grader (ikke varmluft). Tag dem herefter ud, tøm bønner el.lign. og bagepapir ud af tærterne og fyld nu 2 tsk marcipanmasse i hver tærte (eller til knap 1 cm fra kanten)
 10. Bag herefter videre til marcipanmassen er stivnet og både tærtens kant og marcipanmassen er blevet flot gyldne
 11. Når de er afkølet ganske lidt, tages de ud af muffinformen og stilles til afkøling på en rist
 12. Mens tærtebundene er lune, lægges en lille stykke mørk chokolade på hver, og når det begynder at smelte, fordeles det fint rundt på hele bunden
 13. Nu kan du gøre klar til flødecreme eller du kan fryse de helt afkølede tærtebunde, som du har lyst til

Flødecreme – den ultralette løsning

Jeg var løbet tør for æg og valgte derfor den lette løsning til vanillecreme i stedet for at koge den selv. Dårlig stil, I know, men sådan går det nogle gange – også her hos mig:-)

 1. Pisk ½ brev vanillecreme med 2 dl mælk og stil på køl (se anvisningen på pakken, men brug mindre mælk end angivet)
 2. Pisk 3½ dl piskefløde til skum sammen med vanillesukkeret og bland med vanillecremen, når den har sat sig

Du samler til sidst jordbærtærterne ved at fordele et godt lag creme på den helt afkølede tærtebund, og pynte med jordbær – og vær nu klar til at indtage en himmerigs mundfuld af en lækker fredagskage!

Velbekomme!:-)

Mini jordbærtærter

Jeg kunne spise jordbær(tærte) morgen, middag og aften, hvis det skulle være!

Vi tager i sommerhus om et øjeblik og jeg tager bunde, flødecreme og jordbær med hver for sig. Så samler vi dem selv i aften. Mums!

Tip: Hvis du ønsker gele over dine jordbær, så smelt lidt ribsgelé eller varm lidt koncentreret saftevand med 1-2 blade husblas. Når geléen er afkølet, pensles den over jordbærrene. Hvis geléen er for varm, vil flødecreme blande sig med geléen og det grumser. Det er ikke pænt, men gør intet for smagen.

Tip II: Brug fx de små tærtebunde til (børne)fødselsdag og lad gæsterne selv samle deres tærte. Så kan du bruge forskellige slags bær og frugter, flødeskum, flødecreme, rørt is og alt, hvad du kan komme i tanke om af drys, chokoladespåner, hakkede nødder, krymmel etc. Det er virkelig hyggeligt at samles om og meget festligt at se på.

 

Skriv et svar