Glutenfri brownie med toffifee

Sikke en opgave at få – at skulle bage en kage som bestikkelse for at NOGEN (heldigvis en god ven) gad passe min yngste i weekenden… Så streng som hun er (min yngste altså), så kræver det en kage ud over det sædvanlige! Vitterligt! Hun bliver 10 måneder i dag, og hun er et mareridt. Hun brillierede da også ved at få 40 i feber, mens hun blev passet. Men det er nu ikke noget nyt. Så jeg vidste, at der skulle godt med overtalelseskage til, hvis det nogensinde skal ske igen…

Glutenfri brownie med toffifee

Tung og lækker brownie med toffifee-overraskelser indeni – MUMS!

Så det blev til den her tunge, chokoladebrownie sag fyldt med toffifee-karameller. Det er sandelig ikke sidste gang, den kommer ud af ovnen herhjemme… Jeg lavde den glutenfri, så jeg selv kunne prøvesmage den inden, men den kan sagtens bages med hvedemel. Så bliver den lidt mere sej, som du kender en lækker brownie – som fx bunden fra den her dobbelte chokoladebombe. Jeg brugte rismel og så bliver den bare skøn på den tunge, konfektagtige måde. Det eneste jeg vil gøre om til næste gang er, at der godt må puttes lidt flere toffifee i end de 28, jeg brugte.  Men det bør jo heller ikke være så svært – med mindre de er forsvundet undervejs i processen… 🙂

Til en bradepande på ca. 38×28 cm skal du bruge:

 • 6 æg
 • 300 g smør
 • 275 g god, mørk chokolade (jeg brugte en blanding af 70 og 85%)
 • 5 dl sukker
 • 4,5 dl rismel (eller hvedemel)
 • 1½ dl kakaopulver (jeg brugte det lækre fra Peter Beier og tro mig, god kakao gør en forskel)
 • 1½ tsk havsalt eller flagesalt
 • 1 tsk vanillepulver
 • Toffifee efter smag – jeg brugte 28, men kunne godt have brugt lidt flere

Sådan gør du:

 1. Smelt chokolade og smør forsigtigt sammen i en gryde
 2. Pisk imens æg, sukker og vanille godt, så det bliver lyst og skummende
 3. Bland mel og kakao sammen i en skål og sigt det i æggemassen. Rør forsigtigt sammen
 4. Tilsæt chokoladesmørret og vend rundt i dejen til den er netop ensartet. Tilsæt saltet og rør en smule igen
 5. Fordel browniedejen i en bradepande beklædt med bagepapir (gør du papiret vådt først, lægger det sig pænere rundt i kanten)
 6. Stik toffifee ned i dejen som du har lyst og bag herefter ved 165 grader (ikke varmluft)  i ca. 30 minutter eller til kagen er blevet fast i det på midten
 7. Nu kommer det svære: lad kagen køle helt af – meget gerne i køleskabet til dagen efter – før du skærer den ud i passende firkanter og serverer for dem, du bedst kan lide – evt med en kugle is og lidt frisk frugt, hvis du bruger den som dessert

Denne her glutenfri brownie med toffifee er en kage i sværvægterklassen, når det kommer til nydelse, men som du kan se, er den ret let at lave – og du vil med garanti høste stor ros for den. Jeg er i hvert fald sikker på, at jeg nok skal få min datter passet en anden gang 🙂

Velbekomme!:-)

One comment

Skriv et svar