Gulerodskage med frugtkød

Jeg har fået mig en slowjuicer! Eller… Jeg har KØBT mig en slowjuicer! Og på ingen tid er jeg blevet afhængig af skidtet. Det er så skønt. Jeg juicer alt, jeg kan komme i nærheden af! Spinat, spidskål, gulerødder, æbler, citroner med skralden på, ingefær, mynte, ananas, broccoli – alt simpelthen! Og alt det skønne frugtkød, som bliver tilbage, det bruger jeg i kødsauce, i brød og boller og nu altså også i den lækreste, mest krydrede gulerodskage, jeg længe har smagt! Og hvis jeg kan bage så skøn kage af resterne fra slowjuiceren, så er det jo ren win-win. Først en lækker juice og senere en lækker kage. Jeg er helt høj af lykke 🙂

Gulerodskage med frugtkød

Syndig, svampet, saftig, smagfuld. Den skønneste gulerodskage med frugtkød fra juiceren!

Nå, men her er altså opskriften på gulerodskage med frugtkød. Den juice, jeg har brugt kødet fra er naturligvis gulerodsjuice, og med æble, ingefær og citron. Det er virkelig gode sager. Jeg kunne have tilsat 100 g hakkede valnødder til dejen og gjort kagen endnu bedre, men vi fik gæster og hun er ikke så glad for nødder. Så jeg undlod dem. Hvis du, ligesom mig, også er vild med valnødder, så prøv tricket med at lægge dem i blød i vand 4-6 timer før, de skal bruges, og skift vandet nogle gange undervejs. Så trækker du alle bitterstofferne ud af nødderne og har kun den lækre valnøddesmag tilbage. Det er så godt! At gulerodskagen her så tilmed har fået selskab af den luftigste flødeostefrosting gør jo kun verden til et endnu bedre sted 🙂

Du skal bruge til en kage til ca. 12-14 personer

 • 6 æg
 • 200 g sukker
 • 1½ dl ahornsirup
 • 250 g smør
 • 325 g hvedemel
 • 1 tsk stødt ingefær
 • 1½ tsk stødt nelliker
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 tsk vanillepulver
 • 3-4 spsk kanel
 • 1 tsk salt
 • 1½ tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 375 g frugtkød fra gulerods-/æblejuice
 • 1,25 dl vand

Til flødeostefrosting desuden

 • 200 g blødt smør
 • 250 g stuetempereret flødeost (Philidelphia original)
 • 200 g flormelis
 • ½ tsk vanillepulver
 • saft (og evt. skal) fra 1 stuetempereret citron

Sådan gør du:

 1. Bland frugtkødet med vandet. Min slowjuicer laver noget meget tørt frugtkød, fordi juiceudnyttelsen er så god. Derfor denne metode. Er dit frugtkød vådt, så brug i stedet 500 g og lad være at tilsætte vand. Eller river du blot gulerødderne (og et æble) direkte, så bruger du også bare samlet set 500 g revet
 2. Smelt smørret, kom ahornsiruppen i og stil til side til afkøling
 3. Pisk æg og sukker godt og længe til det er helt lyst og luftigt
 4. Bland mel, bagepulver, natron og krydderierne i en skål og sigt det ned i æggesnapsen. Rør forsigtigt og kun kort tid. Pyt med at det ikke er rørt ordentligt sammen
 5. Tilsæt smør-siruppen og rør igen kort inden frugtkødsblandingen kommes i og der røres en sidste gang til det hele er netop ensartet
 6. Beklæd en bradepande (ca. 30×35 cm) med bagepapir og hæld dejen i. Jeg havde min søn med til at bage, så jeg brugte en bamseform i silikone og fik desuden 6 muffins, så der bliver kage nok 🙂
 7. Bag kagen ved 180 grader (ikke varmluft). Når du kan trykke kagen let på midten og den føles fast, er den færdig. Jeg glemte at tage tid, men gætter på 27-35 min. afhængig af din ovn og størrelsen på din bradepande
 8. Mens kagen køler helt af, kan du forberede frostingen
 9. Pisk smørret grundigt i 2-3 minutter på højeste hastighed
 10. Tilsæt flormelis og vanille og evt. citronskal og pisk igen 3 minutter
 11. Tilsæt flødeosten og pisk igen 2 minutter
 12. Citronsaften kommes i gradvist, til du har en syrlighed og en konsistens, du er tilfreds med. Bliver den alligevel for tynd, så kom bare lidt mere flormelis i
 13. Stil på køl 20 minutter inden du glaserer den helt afkølede kage
 14. Herefter kan du skære kagen ud i lækre, mundrette stykker og servere den skønneste gulerodskage, du længe har smagt!
Gulerodskage med juicepulp frugtkød

Stop-spild-af-mad støttes til fulde med denne lækre sag 🙂 MUMS!

Tip: Du kan også bage kagen som muffins. Så er bagetiden ca. 15-18 minutter og du får ca. 20 muffins af portionen

Skriv et svar