Madfotografering – et kursus hos Fru Knips

Fransk landkøkken salat

Egen frokost til kurset – selv tilberedt og anrettet, før fotograferet og siden spist 🙂

Madfotokursus. Food styling. Lys, farver, kontraster, komposition. Hvor svært kan det egentlig være at tage et godt billede af god mad eller kage… Sindssygt svært! Bare se på masser af mine blogbilleder. De er jo tæt på elendige, som min mand så fint udtrykker det… Så nu har jeg været på kursus i at tage bedre madbilleder. Og hold nu op. En helt ny verden har åbenbaret sig for mig. Jeg som jo ellers bare er så glad for at bage og tænker, at det der teknik-hejs er for nogle andre end mig 🙂 Men men men – jeg skulle blive klogere efter at have været på besøg hos Fru Knips i går… Hold fast, hvor er hun dygtig! Sådan som i: VIRKELIG dygtig! Tænk sig, at jeg pludselig skulle interessere mig så meget for, hvordan et æble tager sig ud på billeder – inden det transformeres til kage vel at mærke…

Der blev fotograferet æbler i stor stil hos Fru Knips :-)

Der blev fotograferet æbler i stor stil hos Fru Knips 🙂

Efter en hel dag i Fru Knips’ lade og ‘Hvad gør et godt madbillede’s tegn kom jeg hjem med så meget energi og lyst til at bage helt vildt meget, bare så jeg kan få taget nogle gode billeder af de færdige resultater. Se, det er jo lidt et skråplan 😉 Så heldigvis er det i dag kun blevet til eftermiddagsvafler med familien – og de forsvandt så hurtigt, at de på ingen måde nåede at blive foreviget. Men det når jeg næste gang… Og nu har jeg jo fået en masse gode tips og tricks til bedre billeder, så jeg håber, at de kan være med til at inspirere endnu mere til at gå i køkkenet – både her hos mig selv, men sandelig også hjemme hos jer 🙂

Undervejs i kurset skulle vi selv tilberede, anrette, fotografere og slutteligt spise egen frokost – virkelig sjov øvelse! Jeg havde taget min søde mand med på kurset. Han ved alt, hvad der er værd at vide om fototeknikaliteter, men hold op hvor var det sjovt at se hans kreativitet udfolde sig, da vi kom til frokost. Hans tallerken indeholdt MEGET længe ikke andet end en gulerod og et stykke iceberg-salat… Godt, jeg ikke skulle spise så kedelig en tallerken mad…

Fransk bondesalat

Fransk bondesalat til frokost – eller i hvert fald forsøget på at fange fransk landkøkken

Og hvad var så det allerbedste ved kurset? Det var aftalen med Fru Knips om at afholde et kage-fotokursus efter sommerferien. For som hun så fint sagde: ‘Kager er så flade og kedelige, så det kræver noget helt særligt at kunne fotografere dem ordenligt!’

Jeg er bestemt uenig med hende i, at kager er flade og kedelige, men ud fra et fotograf-perspektiv kan der måske være noget om det…. Jeg kommer i hvert fald. Skal du med, så sig til! Du kan selv tjekke Fru Knips ud her på Facebook.

Billederne her i indlægget var nogle af dem, jeg tog på kurset, og jeg har lagt dem ind, som de er taget. Jeg har ikke redigeret dem overhovedet. Så jeg er faktisk en smule stolt! Men jeg er jo også en total foto-novice. Det er jo kagerne, jeg ved mest om – og sådan bliver det nok ved med at være 🙂

2 comments

  1. Fru Knips says:

    HEj Louise, tak for de fine ord. Jo, i fotografens øjne er kager ofte flade og kedelige, og dette er jo vanvittig fantastisk, for så har vi UDFORDRINGEN som jeg elsker. Kan vi samle 5 kursister, så kører kurset i kage og dessert fotografering..skal vi sige d. 12. september? knips knips 🙂

    • Louise Mølbæk says:

      D. 12. september er en aftale! Jeg vil gøre mit bedste for at skaffe 4 medkursister, så vi kan blive endnu bedre til at få de lækre kager og desserter til også at SE lækre ud på billeder 🙂

Skriv et svar