Amerikansk chokoladetærte

Jeg er blevet uvenner med min bedste ven. Chokoladen. Stort set uden undtagelse får jeg nu migrænelignende hovedpine hver gang jeg lægger op til forsoning. Og hvad gør man så? Ja, det er jo en hel livsstilsændring at skulle skifte alle chokolade-treats ud med ting og sager af anden oprindelse… Men jeg øver mig – stille og roligt. Og nu hvor vi går tiden i møde med alle de lækre bær og rabarber (som er min anden last), så skal det nok lykkes til sidst! Indtil jeg er i mål, er det jo skønt, at jeg så kan bage chokoladelækkerier til andre 🙂 Sådan gik det faktisk forleden, hvor min mor havde bestilt en dessertkage til nogle gæster, de skulle have. Gruble – tænke – sanse – hvad har du selv lyst til? Amerikansk chokoladetærte blev svaret! Og det var jeg vist ikke den eneste, som havde lyst til. Chokoladetærten rækker til 8 personer, de blev kun 4 og der var næsten intet tilbage – så pas på derude, for den amerikanske chokoladetærte er landet på bloggen 🙂 Yderst vanedannende!

Amerikansk chokoladetærte

Amerikansk chokoladetærte med creme fraiche og en god kop kaffe 🙂

I selve tærtedejen er der nok til to tærter, og det er smart, for så kan du samtidig bage en lækker madtærte. Det gjorde jeg – med svampe, kylling og rødløg og masser fløde og en god salat til. Mums! Alternativt kan du fryse den anden halvdel til en anden gang – eller blot halvere mængderne 😉

Du skal bruge:

Til mørdej til 2 tærter

 • 375 g hvedemel
 • 250 g koldt smør (brug saltet smør eller tilsæt en ½ tsk salt)
 • 1 æg
 • 1 spsk hvidvinseddike (Den fra Princip med Rosmarin kan klart anbefales – også til bearnaise)

Til chokoladefyldet til 1 tærte

 • 240 g sukker
 • 2 æg
 • Korn fra ½ vanillestang
 • 75 g smør
 • 70 g mørk chokolade
 • 70 g kakao
 • 50 g creme fraiche
 • 3 spsk ahornsirup
 • ½ tsk havsalt/flagesalt

Sådan gør du:

 1. Lav mørdejen ved at sigte melet i en skål. Skær smørret i tern og kom ned til melet. Brug en foodprocesser, hvis du har en. Ellers hak smørret ind i melet med to knive (så du ikke varmer det med fingrene)
 2. Pisk æg og eddike sammen og saml dejen med det (stadig med foodprocesser/knive)
 3. Ælt dejen ganske lidt på bordet og del i to. Den du skal bruge til chokoladetærten, triller du til en kugle (hvis din tærteform er rund) eller en pølse (hvis tærteformen er aflang), og gør den til sidst lidt flad, før du ruller dejen ud til den passende form (Ø23-24 cm) – ca. 4 mm tyk. Kom dejen i tærteformen og stil på køl, mens du laver chokoladefyldet
 4. Lav fyldet ved at smelte smør i en gryde og tilsætte chokolade og kakao og røre godt rundt til massen er blank og ensartet
 5. Pisk herefter vanillekorn, sukker og æg til en luftig æggesnaps
 6. Tilsæt creme fraiche og ahornsirup og pisk igen
 7. Vend nu forsigtigt æggesnapsen over i chokoladeblandingen – lidt ad gangen – til massen er ensartet
 8. Kom chokoladefyldet i den afkølede tærtebund og bag ved 180 grader (ikke varmluft) til fyldet har rejst sig, overfladen er blevet fast og lysebrun (måske krakeleret en smule), men fyldet stadig er blødt og svampet indeni. En aflang form skal ikke bages så længe som en rund. Bedste gæt – hhv. 25-30 min. og 35-40 min. Men hold øje med ovnen i stedet for uret 🙂
 9. Afkøl chokoladetærten først på en rist og herefter i køleskab 3-4 timer, før den skal spises
 10. Tag ud fra køl ca. 20 minutter før den skal spises, og server med creme fraiche eller flødeskum til

Velbekomme!:-)

 

3 comments

  • Louise Mølbæk says:

   Hej Nivi,

   Kom det i til allersidst, hvis du godt kan lide den lille salte overraskelse. Ellers kom det i den varme chokoladeblanding.

   Husk i øvrigt at deltage i giveawayen på fødselsdagsindlægget:-)
   Kh. Louise

Skriv et svar