Cupcakekursus hos Cups4cakes

I lørdags var jeg på cupcakekursus i Odense hos Camilla fra Cups4cakes. Nogle vil måske spørge, om jeg virkelig har brug for det. Og det havde jeg i dén grad brug for! Jeg havde brug for komme hjemmefra nogle timer uden børn eller mand. Jeg havde brug for at hygge mig lidt med min svigerinde, som jeg havde taget med. Jeg havde brug for at komme i køkkenet og have tid til det, jeg satte mig for – uden samtidig at skulle holde øje med, om babyen rullede rundt i egen gylp eller om hun evt. blev mast af storebroderen, og så havde jeg naturligvis også brug for at have fingrene i Camillas flotte cupcakeforme, inden jeg købte mig fattig i dem. Jeg kom hjem med 6-700 cupcakeforme, så der bør nu være til et par dage… for jeg kunne slet ikke holde igen, da de bare er så fine.

Cups4cakes sælger både papforme og papirforme (og wrappers), og begge typer holder både farve og facon rigtig flot efter bagning. Så hermed min varmeste anbefaling af Camillas produkter!

Det var Camillas første cupcakekursus, og det gjorde hun godt, vil jeg sige. Hun var også ganske hjemmevant i køkkenet, da det var i skolekøkkenet, hvor hun underviser til daglig. Vi bagte i alt 7 slags cupcakes og byttede så rundt efterfølgende, så alle fik alle slags med hjem, selv om hver deltager kun var ansvarlig for at lave én slags.

Cups4cakes muffinforme

Devil’s Food Chokolade muffin er den i nederste højre hjørne samt den med de grønne blade 🙂

Sammen med min svigerinde bagte vi Devil’s Food Chokolademuffins. Jeg pyntede med flødebollefrosting. Min svigerinde brugte nutellafrosting. Opskriften på kagen og begge slags frosting får I her:

Til ca. 18 store/20 mindre muffins (størrelsen kan du se på billedet), skal du bruge:

 • 2 æg
 • 1,75 dl sukker
 • Korn fra ½ vanillestang
 • 4½ dl hvedemel
 • 1½ dl god kakao
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk salt
 • 2½ dl mælk
 • 0,75 dl yoghurt naturel
 • 0,75 dl smagsneutral olie
 • 2½ dl grofthakket, mørk chokolade (jeg brugte Callebaut chokoladeknapper 70%)

Til flødebolleguf-frosting:

 • 80 g past. æggehvide
 • 150 g sukker
 • 50 g vand
 • Korn fra ½ vanillestang

Til Nutella frosting:

 • 150 g Philidelphia flødeost
 • 250 g Nutella
 • 75 g blødt smør

Sådan gør du:

 1. Sigt mel, bagepulver, salt og kakao i en skål for sig
 2. Pisk æg, sukker, vanillekorn lette og luftige i en anden, større skål
 3. Kom nu olie, yoghurt og mælk i æggemassen (gør du det i nævnte rækkefølge behøver du ikke gøre dl-målet rent mellem hver, da olien smører bægeret, så al yoghurten kommer med, og en evt. lille rest kommer med, når du hælder mælken i. Smart trick, jeg lærte af Camilla :-))
 4. Sigt nu (igen) de tørre ingredienser i den våde masse, mens du vender forsigtigt rundt med en dejskraber til dejen er netop ensartet
 5. Vend til sidst 2 dl chokolade i dejen (og gem den sidste ½ dl)
 6. Fordel dejen i muffinformene – fyld max. 2/3 af formen, og fordel den sidste ½ dl chokolade øverst og tryk let ned i dejen
 7. Bages ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 20-25 minutter.

Mens kagerne bager, laver du den ønskede frosting.

Nutellafrostingen laves ved at piske alle ingredienserne godt sammen til en luftig masse (7-10 minutter på røremaskine). Kommes i en sprøjtepose og lægges lidt på køl (10-15 min.), mens kagerne køler af.

Flødebolleguf laves således:

 1. Pisk æggehvider stive
 2. Kog vand, vanillekorn og sukker til det begynder at tykne godt (har du et sukkertermometer, skal temperaturen være 117 grader)
 3. Hæld nu den varme sukkerlage ned til æggehviderne, mens der piskes godt
 4. Pisk flødebolleguffen godt til en sej masse (min. 10 minutter på røremaskine). Kommes i en sprøjtepose og lægges lidt på køl (10-15 min.), mens kagerne køler helt af

Kagerne kan nu dekoreres med din favoritfrosting, når de er helt afkølede. Og så kan du pynte dem efter humør, årstid, kreativitet eller noget andet 🙂

Velbekomme!:-)

3 comments

  • Louise Mølbæk says:

   Det var så lidt, Camilla! Og jeg er virkelig imponeret af dine forme – papirformene ikke mindst. Så dem glæder jeg mig til at få bagt masser cupcakes – og muffins i. Jeg kom jo hjem med mange hundrede, så løber ikke tør lige foreløbigt 😉
   Kh. Louise

Skriv et svar