Den her karamelsauce kan varieres til præcis det formål, du ønsker. Så kan man vist ikke forlange mere?
Til den variant, du ser på billedet, har jeg tilsat kakao og havsalt, men udelader du det, har du en almindelig, skøn karamelsauce til kage, is eller lignende. Opskriften på kagen finder du her.
Til en portion skal du bruge:
- 1,5 dl lys sirup
- 60 g smør
- 1,5 dl piskefløde (1,75 dl hvis du kommer 25 g god kakao i)
- ½ spsk havsalt
Sådan gør du:
- Kog det hele sammen i en gryde til det tykner godt
- Kom saltet i og kog lidt mere
- Du kan evt. justere konsistensen lidt med mere fløde/sirup, hvis det er blevet for tykt. Er det for tyndt, så bare kog noget mere
- Lad karamelsaucen køle lidt af, før du bruger den
- Bruger du ikke det hele på en gang, kan den opbevares på køl en uges tid
Velbekomme!:-)