Chokoladekage med marsbar og saltkaramelsauce

Bloggen her er knap 6 måneder gammel, men allerede nu er der vist ingen tvivl om, at chokoladekage står højt på listen over mine yndlingskager. Men chokoladekager kan jo også varieres i det uendelige – fra de lette og luftige til de klæge og tunge af slagsen. Jeg er størst tilhænger af de sidste. Jeg elsker en god, kraftig chokoladesmag i en næsten konfektagtig kage. Men hvem gør ikke det? 🙂

Chokoladekage med marsbar og karamel

Chokoladelækker kage med marsbar og saltkaramelsauce

Den her er godt ‘tunet’ med stykker af marsbar og en chokoladekaramelsauce på toppen. Mums siger jeg bare!

Kagen kan sagtens fryses uden karamelsaucen på. Jeg har brugt en form ca. 25×35 cm, så det er en stor kage, da man kun skærer små stykker ad gangen.

Til selve kagen skal du bruge:

  • 275 g lys rørsukker
  • 125 g blødt smør
  • 4 æg
  • 300 g hvedemel
  • 75 g god kakao
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl yoghurt naturel
  • 100 g marsbar i små stykker

Desuden en portion saltkaramelsauce til at hælde over kagen efterfølgende – jeg har brugt den her opskrift.

Sådan gør du:

  1. Pisk smør og sukker grundigt sammen og tilsæt herefter æggene et ad gangen
  2. Kom yoghurten i og rør det godt sammen med æggeblandingen
  3. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål og sigt det i dejen. Rør med en dejskraber til dejen er ensartet
  4. Kom til sidst marsbar-stykkerne i dejen og kom den i en form beklædt med bagepapir
  5. Bag kagen ca. 50 minutter ved 175 grader (ikke varmluft). Kagen er færdig, når den giver efter for et let tryk. Hvis du bruger en træpind el.lign. til at tjekke, om noget hænger ved, skal du være obs på, om du evt har ramt et stykke mars, for det kan godt sidde fast, selv om kagen er færdig
  6. Når kagen er færdig, prikker du en masse huller i den med en gaffel, en skarp kniv eller en træpind og hælder den lune karamelsauce over kagen og ned i alle hullerne
  7. Sæt kagen på køl til den er helt kold
  8. Nu er den klar til at blive skåret ud i små stykker og serveret – evt. med lidt frisk frugt.

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar