Årets første konfektstykker

Nu med under to måneder til jul, er det vist på tide at tune ind på konfektfrekvensen, når der bages og årets første konfektknas er bagt – og smagt! Jeg har ellers en aftale med min mand om, at der ikke ‘jules’ herhjemme før efter hans fødselsdag (d. 28. november), da han ikke er nær så stor en ‘juler’, som jeg er. Meen… det kan jo være, at der bliver lavet lidt om på det i år, for sønnen på knap 2 ½ år er allerede begyndt at snakke om julemanden, og at julemanden kommer hjem til os til jul, og at vi skal sende ham en ønskeseddel… Hvor han har det fra, ved vi ikke, for ingen af os har været vant til julemand som børn – men det er en helt anden snak.

Konfektstykker

Lækre konfektstykker med chokolade, kokos og karamel

Det var årets første konfektstykker, jeg kom fra! Og da det er årets første, er det uden marcipan, appelsin, nougat og lignende, men til gengæld dyb karamelsmag, kokos og mørk chokolade som smager igennem her. At kalde det kage er vist lige at stramme den, for jeg har skåret den ud i kvadrater på 1,5-2,5 cm og det er helt passende enten til én haps eller til at bide over. Jeg fik idéen fra Sofies Spisekammer, hvor hun har lavet noget lignende. Hun drister sig dog til at kalde det kage 🙂 Her kommer opskriften, som jeg har lavet den.

Til en form på ca. 22×22 cm skal du bruge

Til bunden

 • 155 g hvedemel
 • 20 g kakao
 • 125 g smeltet smør
 • 65 g kokos
 • 100 g rørsukker
 • ca. 60 g lys sirup/ahornsirup (blandet)

Til karamellen

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 3 spsk ahornsirup
 • ½-1 tsk salt
 • 30 g smør

Til chokoladeovertrækket

 • 135 g mørk chokolade (jeg brugte 70% Valrhona)
 • 25 g smør

Sådan gør du

 1. Rør alle ingredienserne til bunden sammen og bred ud i en form beklædt med bagepapir
 2. Bages ca. 15 min. ved 175 grader (ikke varmluft)
 3. Kog imens karamellen ved at blande alle ingredienserne i en gryde og kog op, mens du rører hele tiden. Lykkes det dig alligevel at brænde den på (det gjorde jeg selv), så skynd dig at hælde det hele over i en ny gryde, så du ikke får rørt de mørke brændte stykker fra bunden op i karamellen
 4. Når det koger, så skru ned for varmen og lad det stå ca 10 minutter (varmt, men uden at koge). Husk at røre af og til
 5. Når bunden er bagt ca. 15 minutter, tages den ud af ovnen og karamellen fordeles ovenpå og kommes tilbage i ovnen ca.15 minutter mere – eller til karamellen er blevet lysebrun på toppen og er fast at trykke på
 6. Herefter stilles konfektbunden på køl ca. 30 minutter, men du laver chokoladeovertrækket
 7. Smør og chokolade smeltes langsomt sammen til en ensartet masse (jeg kom begge dele i en skål og kom i microovnen. Da smørret var smeltet, tog jeg den ud og rørte godt til alt chokoladen var smeltet sammen med smørret)
 8. Overtræk den næsten kolde konfektbund med den smeltede chokoladeblanding og stil på køl min. 4 timer. Meget gerne til næste dag.
 9. Skær passende konfektstykker, som passer til to fingre og en utålmodig sjæl og vær klar til at smage på noget virkelig lækkert – evt. sammen med en god kop kaffe

Tip: Opbevar konfektstykkerne i køleskabet, så holder de snildt en uges tid – hvis altså du har lavet portionen stor nok:-)

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar