Saftige muffins med nougat

Kan man få for meget nougat?

Det korte svar må være nej, men når noget af det nærmer sig datoudløb, og det endnu ikke helt er tid til de store nougatkonfekt-udfoldelser, så må den bedste måde at få det brugt på være disse store, saftige muffins med smeltet nougat. Men sørg for at bruge en god nougat! Og er du lige så vild med nougat, som jeg er, kan du uden problemer skære ekstra nougat i små tern og komme i dejen. Så er der også små overraskelser i, når du tager en bid:-) For tiden køber jeg min nougat i Tyskland hos pati-versand.de. Jeg er særligt glad for den mørke nougat, men det er nok en smagssag…

 

Muffins med nougat

Store saftige nougatmuffins – lige klar til at sætte tænderne i:-)

Til 9 store muffins skal du bruge:

  • 150 g nougat
  • 120 g mælk
  • 130 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g blødt smør
  • 150 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 40 g kakao
  • 1 tsk salt
  • evt. ekstra 75 g nougat i små tern

Sådan gør du:

  1. Smelt nougat og mælk sammen i en gryde
  2. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål
  3. Pisk smør og sukker til en let og luftig masse i en anden skål
  4. Tilsæt æggene et ad gangen
  5. Hæld langsomt den afkølede (stadig lidt lune) nougatmælk op i smørmassen og pisk til det bliver ensartet
  6. Sigt herefter melblandingen i dejen og rør rundt med en dejskraber til dejen er glat. Ønsker du ekstra nougattern i dejen, kommes de i nu – til sidst
  7. Fordel herefter dejen i 9 store muffinsforme og bag dem ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 23-25 minutter.
  8. Afkøl kagerne før de evt. pyntes med smeltet chokolade eller nougat, en lækker frosting eller som på billedet – blot lidt flormelis
  9. Nu er du klar til at lægge benene op på sofabordet og nyde 🙂

Velbekomme!:-)

 

2 comments

Skriv et svar