Squashkage – en barndomsklassiker

Forleden kom min mor og jeg til at tale om squashkagen, hvis opskrift gik vejen rundt, da jeg var lille. Alle steder, jeg kom på besøg, blev der kun serveret en kage – squashkage! ‘Sig mig en gang! Kan man ikke få andre kager her på vejen?’ Åbenbart ikke den sommer lige omkring 1990, hvor det var det nye hit:-) Det er år og dage siden, jeg sidst har fået squashkage, og siden snakken med min mor, måtte jeg i dag give mig og finde opskriften frem fra gemmerne for at få styret min lyst. Jeg har dog ‘snydt’ lidt, og har givet kagen en flødeostesmørcreme på toppen i stedet for den oprindelige hvide glasur og pynt af valnødder. Du kan jo lave kagen præcis, som du har lyst til.

Squashkage m/flødeostecreme

Min mors squashkage med valnødder og flødeostecreme

Opskrift til springform ca. 26 cm:

 • 3 æg
 • 5 dl sukker
 • 2½ dl olie (ikke olivenolie)
 • 5 dl hvedemel
 • 5 dl revet squash
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 2 tsk natron
 • 1 tsk vanille
 • 3 tsk kanel
 • 2½ dl hakkede val- eller hasselnødder

Sådan gør du:

 1. Pisk æg, sukker og olie til en let og luftig masse
 2. Bland mel, bagepulver, natron, vanille og kanel sammen i en skål og tilsæt æggemassen
 3. Tilsæt revet squash og til sidst de hakkede nødder
 4. Hæld dejen i en smurt springform ca. 26 cm og bag ved 175 grader varmluft ca. 50-55 min.
 5. Når kagen er helt afkølet, kan den pyntes med glasur eller flødeostesmørcreme

Flødeostesmørcreme

 • 200 g flødeost naturel  – stuetempereret (ikke light)
 • 100 g blødt smør
 • ca. 3 dl flormelis (afhænger af, hvor sød du ønsker din creme)
 • 2 tsk vanillesukker
 • 3 tsk citronsaft

Sådan gør du:

 1. Pisk smør, vanillesukker og flormelis til en hvid, luftig masse
 2. Tilsæt flødeost og citronsaft og pisk løs til cremen er let og luftig
 3. Smøres på den afkølede kage og stilles på køl til den skal spises

Tips til en lettere kage:

Jeg er ikke helsefanatisk på nogen måde, og kage er kage. Men du kan uden problemer erstatte 1 dl olie med 1 fintrevet æble i dejen, og er du til sødestoffer, kan 3 af de 5 dl sukker sagtens erstattes af sukrin. Det er afprøvet, og det er tæt på umuligt at smage forskel på de to varianter.

Velbekomme!:-)

Skriv et svar