Louises jordbærtærte m/hasselnødder og chokoladecreme

Jeg faldt over en opskrift i et af min mors ugebladstillæg med sommerkager – og da kagen hed: ‘Louises jordbær-og nøddelagkage’, så måtte jeg jo blive inspireret af den. Det blev til denne glutenfri jordbærsag, som faldt i ganske god jord hos nogle gode venner, der kom forbi til Sankt Hans aften tidligere på ugen.

Glutenfri jordbærtærte m/chokoaldecreme

Lækker jordbærtærte m/hasselnøddebund og tyk chokoladecreme

Til en springform (ca. 24 cm):

  • 150 g sukker
  • 3 æggehvider
  • 130 g hasselnødder (blendet til mel)
  • 50 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
  • 1 æggeblomme
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g blød nougat
  • 5 dl fløde
  • 200 g creme fraiche
  • 3 tsk vanillesukker (jeg bruger den fra Princip)
  • 4-500 g store flotte jordbær

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehvider stive og tilsæt sukkeret en spiseske ad gangen til du har en blank og sej marengs
  2. Rør æggeblommen med blendede hasselnødder og mandelmel og vend marengsen i nøddemassen til det hele er ensartet
  3. Hæld dejen i en bagepapirsforet springform og bag ca. 20 minutter ved 200 grader (ikke varmluft). Den er færdig, når den er lysebrun og giver efter for et let tryk
  4. Mens bunden køler, laver du chokoladecremen ved først at hakke chokolade og nougat og kom i en skål
  5. Varm herefter 2½ dl fløde i en gryde til det næsten koger og hæld over den hakkede chokolade/nougat og rør til det er smeltet og blankt. Stil til side mens det køler en smule
  6. Når chokoladecremen er kølet en smule, hældes den over nøddebunden og det stilles på køl til cremen er stivnet (ca. 3-4 timer)
  7. Inden servering pisker du resten af fløden (2½ dl) med vanillesukkeret til blødt skum og vender sammen med creme fraichen. Fordel over chokoladecremen og pynt med friske, danske jordbær og MUMS – så er der serveret!

Velbekomme!:-)

Jordbærtærte m/hasselnødder og flødecreme

Mums, hvor den smager! 🙂

2 comments

  1. Rikke says:

    Hvor ser den lækker ud! Men jeg synes der mangler lidt af opskriften? Og “Sådan gør du”? 😉
    Tak for en hyggelig blog 😀

    //Rikke

    • Louise Mølbæk says:

      Hej Rikke,
      Du har fuldstændig ret. Tak skal du have. Jeg ved sørme ikke, hvad der var sket. Men det skulle nu være på plads igen, så opskriften og fremgangsmåden er tydelig for enhver:-)
      Og dejligt at du tog dig tid til at skrive til mig. Det gør mig glad:-)
      De bedste hilsner fra Louise

Skriv et svar