Saftige amerikanske blåbærmuffins

Store, lækre, saftige blåbærmuffins – der er ikke meget, som kommer op på siden af dem. For snart 10 år siden boede jeg i Skotland, og der fandt jeg den bedste muffin-pusher, man kunne ønske sig. Deres blueberry muffins var noget helt særligt, og jeg har siden ledt efter deres lige. Den har jeg fundet her i nu desværre afdøde Newyorkerbyhearts’ kogebog. De er fantastiske! Jeg skriver opskriften, som jeg lavede dem.

Saftige blåbærmuffins

Lækre og saftige muffins med masser af blåbær

12 stk. blueberry muffins:

  • 175 g rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk olie (vindruekerne)
  • 2 æg
  • 125 g creme fraiche
  • Saft og skal fra en citron (ubehandlet)
  • Korn fra en vanillestang
  • 250 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • lidt salt
  • 225 g blåbær (friske eller frosne)

Sådan gør du:

  1. Pisk rørsukker, blødt smør, olie, citronskal og vanillekorn til en luftig masse
  2. Tilsæt creme fraiche, citronsaft og æg og rør igen godt
  3. Bland 1 spsk af melet med blåbærrene (bruger du frosne bær, skal de ikke tø først) og stil til side
  4. Bland resten af melet med bagepulver og salt og vend det i dejen med en dejskraber el.lign. – kun til dejen er ensartet, ikke mere
  5. Vend forsigtigt, men hurtigt 3/4 af blåbærrene i dejen og fordel herefter i 12 muffinsforme (ønsker du de ekstra store, amerikanske muffins, kan der nok kun blive 6-8 stk og husk at forlænge bagetiden)
  6. Stik de sidste blåbær let ned i dejen og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 10 min. Skru herefter ned til 175 grader og bag færdig ca. 12-14 min
  7. Lad dem afkøle helt inden servering og pynt dem evt. med sigtet flormelis

Velbekomme!:-)

One comment

Skriv et svar