Store, lækre, saftige blåbærmuffins – der er ikke meget, som kommer op på siden af dem. For snart 10 år siden boede jeg i Skotland, og der fandt jeg den bedste muffin-pusher, man kunne ønske sig. Deres blueberry muffins var noget helt særligt, og jeg har siden ledt efter deres lige. Den har jeg fundet her i nu desværre afdøde Newyorkerbyhearts’ kogebog. De er fantastiske! Jeg skriver opskriften, som jeg lavede dem.
12 stk. blueberry muffins:
- 175 g rørsukker
- 100 g blødt smør
- 2 spsk olie (vindruekerne)
- 2 æg
- 125 g creme fraiche
- Saft og skal fra en citron (ubehandlet)
- Korn fra en vanillestang
- 250 g mel
- 2 tsk bagepulver
- lidt salt
- 225 g blåbær (friske eller frosne)
Sådan gør du:
- Pisk rørsukker, blødt smør, olie, citronskal og vanillekorn til en luftig masse
- Tilsæt creme fraiche, citronsaft og æg og rør igen godt
- Bland 1 spsk af melet med blåbærrene (bruger du frosne bær, skal de ikke tø først) og stil til side
- Bland resten af melet med bagepulver og salt og vend det i dejen med en dejskraber el.lign. – kun til dejen er ensartet, ikke mere
- Vend forsigtigt, men hurtigt 3/4 af blåbærrene i dejen og fordel herefter i 12 muffinsforme (ønsker du de ekstra store, amerikanske muffins, kan der nok kun blive 6-8 stk og husk at forlænge bagetiden)
- Stik de sidste blåbær let ned i dejen og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 10 min. Skru herefter ned til 175 grader og bag færdig ca. 12-14 min
- Lad dem afkøle helt inden servering og pynt dem evt. med sigtet flormelis
Velbekomme!:-)
guf