Müslicookies m/daim – en del af et kagebord

Så kom vi på den anden side af en uge, som i den grad har stået i bagningens tegn, også lidt mere end normalt – selv for mig:-)

En af kagerne til house warmingens kagebord var cookies m/müsli og daim, og de vakte heldigvis stor jubel. Det håber jeg også, de vil gøre hos dig. Jeg fik grundopskriften af en anden kage-kone for kort tid siden og tænkte, at de måtte prøves. Jeg fik 24 store cookies af portionen.

Cookies m/müsli og daim

Store cookies m/müsli og daim

Her er opskriften, som jeg lavede den:

  • 225 g blødt smør
  • 330 g mørk muskovadosukker
  • 2 æg
  • 1 tsk vanille (Dr. Oetker Vanilje Twister)
  • 320 g hvedemel
  • 1½ tsk natron
  • 1 tsk salt
  • 200 g müsli (jeg bruger gerne den m/dadler og kokos fra Urtekram, men den alm. m/rosiner, kokos, hasselnødder og bananchips er også god, hvis du bare sier bananerne fra)
  • 200 g hakket daim

Sådan gør du:

  1. Pisk smør, sukker og vanille sammen til en luftig masse
  2. Tilsæt æg og pisk igen godt
  3. Bland mel, salt og natron i en skål og vend det i dejen til den er ensartet
  4. Tilsæt til sidst müsli og daim
  5. Sættes på bageplader med to skeer – lav god afstand da de flyder ud. Ca. 8 pr. bageplade
  6. Bages ved 200 g varmluft ca. 10-12 minutter og afkøles på en rist

Jeg elsker cookies med iskold mælk til, men nyd dem som du har lyst til

Velbekomme!:-)

Skriv et svar