I dag har sønnen min fødselsdag. Han bliver 2 år! Det er stort – nok stadig størst for moderen…
For ikke så længe siden var vi hos bageren, og han så rækker med Kaj-kager, og talte om dem i dagevis herefter. Så da det blev tid til at tænke på, hvad han mon kunne dele ud i vuggestuen i dag, kom Kaj-kagerne tilbage, og jeg tænkte, at det måtte kunne blive til Kaj-boller i stedet. Så jeg håber, I synes det ligner. Min søn var heldigvis ikke i tvivl 🙂
Ganske enkelt således at gøre fødselsdagsklar:
- Stå op kl. 6, og hæld en pose ’tilsæt-vand-grovboller’ + tilhørende tørgær i røremaskinen. Tilsæt herefter den angivne mængde vand og rør til det bliver til en god, smidig bolledej
- Form 20 boller og sæt på pladen og lad hæve 60 minutter, mens du 1) forbereder morgenfødselsdagsbord, 2) går i bad, 3) laver grøn glasur af flormelis, kogende vand og grøn pastafarve, skærer tunger ud af marcipan, du har farvet lyserødt og smelter chokolade til øjnene
- Mens bollerne bager ca. 12 minutter ved 210 grader varmluft, vasker du op, så det ser ud som om, du har enormt overskud tidligt på dagen
- Når bollerne er lysebrune, tages de ud, sættes på en rist og sættes til afkøling udenfor, imens der spises morgenmad med fødselsdagsbarnet
- Herefter pyntes bollerne med grøn glasur, lyserød marcipantunge, chokoladeøjne og en lille perlemors-pyntekugle til slut – og voilá – Kaj-boller til 13 børn + voksne klar nede i vuggestuen til kl. 9 🙂
Velbekomme!:-)