Grovflutes til madpakken

I aftes var manden og jeg på udflugt – eller hvad man kalder det… Vi var en tur over grænsen for at handle ind til tre kommende fødselsdagsfester, så mon ikke der sneg sig en rulle marcipan eller to med oveni et par kasser øl og danskvand? Det tror jeg nok, der gjorde. Grænsehandel har vi ellers ikke gjort noget særligt i tidligere, men nu var vi der altså. Så en tærte med marcipan skulle det nu nok kunne blive til lidt senere 🙂

For ikke at skulle bruge evigheder på indkøbsturen, bagte jeg nogle super nemme grovflutes med havregryn, hørfrø, sesamfrø og birkes, som vi brugte til madpakker. Men de kan bruges til madpakker, tilbehør til aftensmad, morgenmad eller brunch, præcis som du har lyst til.

Grovflutes med hørfrø, sesamfrø og birkes

Grovflutes med 3 slags frø klar til madpakker

Til 3 store eller 4 mindre flutes skal du bruge:

 • 2 dl havregryn
 • ½ dl hørfrø
 • ½ dl sesamfrø
 • 1/4 dl olivenolie
 • 2 spsk blå birkesfrø
 • 2 tsk groft salt
 • ½-1 tsk sukker
 • 3 dl rugmel
 • 5-6 dl hvid hvede (type af hvedemel hvor alle korndelene er malet med)
 • 6 dl vand
 • ½ pose tørgær

Sådan gør du:

 1. Start med at blande havregryn, de tre slags frø, olie, salt og sukker med vandet og lad stå og trække 20-30 min.
 2. Herefter tilsætter du rugmel, 4 dl hvid hvede og tørgæren og ælt dejen på røremaskine i ca. 15-20 min.
 3. Tilsæt resten af den hvide hvede gradvist, til du har en stadig våd, men sammenhængende dej
 4. Lad hæve et lunt sted ca. 1 time til dejen er blevet dobbelt så stor
 5. Kom vand på fingrene og form 3-4 flutes af den fugtige dej og lad efterhæve på pladen ca. 30 min.
 6. Bag flutes’ene ved 230 grader varmluft i ca. 2 min. og skru herefter ned til 200 grader. Bages i alt ca. 20 min. – eller til skorpen er sprød

TIP: du kan også sagtens bruge alm. gær. Så skal du bare nøjes med at lade gryn og frø trække i 4-5 dl vand og så røre gæren ud i resten af vandet tilsat sukkeret. Når ‘grøden’ har trukket, tilsætter du så gærvandet, inden melet kommes i. Jeg brugte tørgær, fordi jeg ikke havde alm. gær på køl, men har altid tørgær i mit ‘nødlager’.

Velbekomme!:-)

Skriv et svar