En fryser fuld af bær – og maven fuld af rabarbertærte:-)

Bare som stop-over, kom svigermor forbi lørdag aften til aftensmad og overnatning, og hvad bragte hun mig? Poser og atter poser af fryserens gemmer – bær fra haven, som hun ikke selv fik brugt – blåbær, vilde jordbær og brombær, og samtidig en lille pose af nogle af de første spæde rabarber fra årets tidlige høst. Det bliver da ikke bedre? Eller jo, det vil sige, når de først har tranformeret sig til alverdens skønne kager, tærter og marmelader, SÅ bliver det ikke bedre…

Tilmed var jeg ved lægen mandag og fik den glædelige nyhed, at jeg på nuværende tidspunkt i min graviditet ‘kun’ har taget ca. 9 kg på. Da jeg ventede min søn, var tallet ca. 15 kg på samme tidspunkt. Så det måtte da straks fejres med en rabarbertærte 🙂

Rabarbertærte m/sprødt låg

Rabarbertærte m/sprødt låg og vanilleskyr

Den her rabarbertærte har et sprødt låg af marcipanmasse og mørdej, og er du til mere marcipanmasse og et endnu mere dækkende mørdejsgitter, kan du sagtens lave 1½ portion af begge dele i stedet for. Her er opskriften, som jeg lavede den:

Mørdej

  • 4 dl hvedemel
  • ½ dl flormelis
  • 150 g koldt smør
  • 1 æg
  • 1 spsk vand

Fyld

  • 500 g rabarber (renset vægt)
  • 100 g lys rørsukker
  • 1 tsk vanillepulver

Marcipanmasse

  • 250 g marcipan
  • 210 g lys rørsukkker
  • 1 æg
  • 2½ æggehvide

Sådan gør du

  1. Start med at mørdejen ved at smuldre det kolde smør i hvedemel og flormelis til konsistensen er ca. som revet ost. Tilsæt æg og vand og saml dejen hurtigt. Pak i husholdningsfilm og stil på køl ca. 30 min.
  2. Rens og skær rabarber i mindre stykker. Vend i vanille og sukker og lad stå og trække til de skal bruges
  3. Marcipanmassen laves ved at rive marcipanen i en skål med æg, æggehvide og sukker og piske godt til det er lyst og luftigt
  4. Herefter samles tærten ved først at rulle 2/3 af mørdejen ud og beklæde en tærteform med dejen (jeg brugte en 26 cm førm). Kom godt op ad siderne på formen
  5. Kom rabarberne oven på tærtebunden (det sukker og væske, som ligger tilbage i skålen, skal ikke med
  6. Hæld marcipanmassen ud over rabarberne og fordel jævnt over tærten
  7. Til sidst laves et gitter af den sidste 1/3 mørdej og lægges øverst på marcipanmassen.
  8. Bages ved 175 grader varmluft ca. 35 min. eller til den er flot gylden

Nydes lun eller afkølet som den er eller med creme fraiche, vanilleis, flødeskum eller hvad du har lyst til. Jeg brugte skyr rørt med vanillesukker – fordi det var det, jeg lige havde.

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar