En pludselig lyst har meldt sig – til brombærgrød!

I aftes fik jeg en pludselig lyst til frugtgrød – om det skyldes graviditetshormonerne eller mormor-generne skal jeg lade være usagt, men ikke desto mindre… Heldigvis fandt jeg en stor pose af svigermors hjemmedyrkede brombær i fryseren og gik straks i gang. Jeg holdt mig dog i skindet helt til i morges med at smage på den, for jeg kan bedst lide det helt koldt med mælk og fløde.

Brombærgrød

Gammeldags brombærgrød m/mælk og fløde

Hjemme hos min mormor og morfar har vi også altid fået meget frugtgrød, dog mest jordbærgrød og rabarbergrød – og selvfølgelig en kombination af de to. Min mormor havde endda en skål/et fad med låg, som jeg husker udelukkende blev brugt til frugtgrød. Min brombærgrød har ikke fået så fine forhold. Den har blot fået en hvid Piet Hein porcelænsskål at bo i, men pyt… Den kommer ikke til at bo der så længe 🙂

Opskriften på brombærgrød, som jeg lavede den (til min. 6 personer til efterret/dessert):

  • 600 g rensede brombær (jeg brugte frosne, fordi det jo ikke er brombærsæson lige nu)
  • 1 L vand
  • 1 vanillestang
  • Sukker efter dine smagsløg (jeg brugte ca. 170 g)
  • 70-75 g kartoffelmel (afhængig af om du ønsker en tykkere eller tyndere grød)
  • lidt vand til udrøring

Sådan gør du:

  1. Snit vanillestangen åben og kog brombær, vanillestangen og sukker i en gryde m. 1 L vand i ca. 10-12 minutter
  2. Rør kartoffelmelet med lidt vand og tag vanillestangen op af gryden. Sluk for varmen, så grøden ikke koger, når du rører kartoffelmelet i
  3. Rør godt i gryden til det hele er jævnet ud og hæld i en skål el.lign., sæt husholdningsfilm over og lad det røre grødens overflade, så der ikke dannes kondens og skind på grøden
  4. Server grøden kold eller lun og med mælk, fløde, flødeskum eller hvad du har lyst til

Velbekomme!:-)

One comment

Skriv et svar