Besøg hos Ishuset på Marselisborg Havn

Ishuset Marselisborg Havn

Ishuset på Marselisborg Havn (billede lånt fra www)

Min mormor var en sukkermund – og i sommertiden betød det også en ismund. Jeg kan ikke huske et besøg hos min mormor og morfar som børn, uden at vi blev inviteret med ned i kælderen for at vælge en is fra fryseren. De var altid fra Hjem-Is og sådan en kasse kan ikke have varet særlig længe i den fryser.

I dag blev så dagen, hvor vi skulle begynde at udforske ishusene i Aarhus-området, og jeg må sige, at der var en vis skepsis blandet i forventningens glæde, da turen drog mod Ishuset på Marselisborg Havn, da jeg jo er vant til intet mindre end sublim isoplevelse i Ismageriet på Amager (anmeldelse heraf får I en anden dag)! Og selv efter sæsonens første rigtige is, må jeg sige, at Ismageriet stadig ikke har mødt sin overmand – overhovedet. Dermed ikke sagt at Ishuset på Marselisborg Havn laver elendig is, for det gør de bestemt ikke!

De laver selv deres ispinde og har et meget stort udvalg af mælkeis, en håndfuld sorbetis, lidt sukkerfri varianter og softice – udover det sædvanlige udvalg fra Friskos iskort.

Isen koster 22 kr. for 1 kugle og herefter 5 kr. for hver ekstra kugle og guf på koster 4 kr. ekstra. Sammenlignet med Ismageriet er det et ok prisniveau, men isen er til gengæld noget mindre. Målt i vægt er forskellen muligvis ikke så stor, da Ishusets is er meget kompakt.

Isen er dog stadig lækker cremet i munden, men overraskende ens i smag. Jeg fik tre kugler i et bæger – Flødebolleræs, Hindbærsnitte og Karamel m/Læsøsalt. Umiddelbart tre forskellige smage og potentiale for forskellige farver. De var dog alle tre hvide kugler med et sjældent strejf af noget andet. Kun hindbærsnitten stak en anelse ud på smag og kun karamellen en anelse på farven.

Guffen på toppen var der rigeligt af. Den var lyserød og fluffy og smagte en anelse af jordbær. Jeg er personligt mere til den lidt ‘sejere’ type guf, men det er nok en smagssag.

Alt i alt vil jeg give Ishuset på Marselisborg Havn 3 🙂 🙂 🙂 ud af 5, da beliggenheden er skøn, menukortet er spændende og varieret og konsistensen på isen er lækker. Der udestår dog noget på smag og fyld i varianterne, samt på konsistensen af guf.

Og netop i skrivende stund ser jeg på Ishusets Facebookside, at de er nomineret til Byens Bedste Isbar, så selvfølgelig kommer jeg igen for revanche 🙂

Jeg har allerede afsløret, at min favoritisbar er Ismageriet på Amager. Hvor spiser du den bedste is henne?

 

4 comments

  • Louise Mølbæk says:

   Det Blå Ishus er sandelig også en god kandidat! Måske vi skal en tur der forbi, når vi kommer til Nordjylland i Pinsen:-)
   Tak for at du mindede mig om det sted! 🙂

 1. Karen Klemmed Hviid says:

  Svaneke Ismejeri – det oprindelige i Postgade!
  100%naturlige ingredienser og med inspiration fa den lokale bornholmske natur. Og så har de en hyggelig gårdhave. Er blevet et must ved hvert eneste besøg på Bornholm, hvor jeg er kommet hele mit liv 🙂

  • Louise Mølbæk says:

   Åh ja! Svaneke is! Jeg kom på Bornholm det meste af min barndom, men husker mest isene fra Gudhjem havn 🙂 Til gengæld har jeg fået masser Svaneke is fra deres bod/butik i Tivoli, og DÉT er i sandhed kræs 🙂
   Tak for at du føjede dem til listen over MUST-IS 🙂

Skriv et svar