Chokoladekage med chokolademousse

Chokoladekage med chokolademousse

Chokoladekage med chokolademousse – den perfekte fødselsdagskage til et chokoladeøre

December. En måned spækket med hygge, gæster, besøg, levende lys, hjemmebag, hemmeligheder og alt derimellem – for de fleste i hvert fald! Hos os står den på sygdom – og derfor har bloggen ligget temmelig stille i en tid, hvor bagning ellers er en obligatorisk disciplin i mange hjem. Med to børn som skiftes til at have alle sygdomme på tag-selv-sygdomsbordet og en lille smuttur til England, så nåede vi pludselig halvvejs ind i december uden en eneste julesmåkageopskrift fra min hånd. Det var ikke en del af planen, men sådan går det jo af og til. Pyt – forhåbentlig bliver det jul igen til næste år:-) Og i det mindste har jeg udbredt et par danske juleopskrifter til England og min brors svigerfamilie. Enormt hyggeligt at bage småkager med min bror en sen decemberaften. Det kan jeg ikke huske, hvornår vi sidst har gjort. Hvis nogensinde…

Men dagens opskrift er en anden. Det er faktisk fødselsdagskagen fra min mands fødselsdag for mere end 14 dage siden. Chokoladekage med chokolademousse. Findes der en bedre måde at få chokolade på? Udover intravenøst naturligvis… For det første er den glutenfri, hvilket min mave er meget glad for, og hvis du holder dig til mørk chokolade og udelader sukkeret, så kategoriserer den faktisk også LCHF (low carb high fat). Så en helt igennem fantastisk kage – både til gæster med diverse allergier og til det nye år, hvis du har et nytårsfortsæt om mindre sukker og flere kager.

Min mand og min søn er til chokoladekage med chokolade på. Og den her kage ramte lige plet ned i det behov. Brownieagtig bund som du i øvrigt sagtens kan tilsætte lidt hakkede nødder, hvis du har lyst og en fyldig og blød chokolademousse på toppen. Helt igennem lækkert! Måske kunne det være en idé til din Nytårsmenu? Opskriften kommer i hvert fald her, og der er nok til 12 personer ca.

Du skal bruge:

 • 6 æg
 • 500 g god chokolade (jeg brugte 300 g 70% og 200 g hvid Valrhona, så bruger du ren mørk, skal du måske tilsætte lidt sukker)
 • 230 g smør
 • 1 bæger creme fraiche 38% (200g ca.)
 • 3-4 dl piskefløde
 • Kakao og høvlet chokolade til pynt

Sådan gør du:

 1. Pisk æggene luftige og helt lyse – det tager ca. 5-6 minutter på røremaskine (hvis du kommer ekstra sukker i, så tilsæt det til æggene)
 2. Smelt chokoladen forsigtigt over vandbad
 3. Tilsæt smørret i små tern til den smeltede chokolade og rør til en blank masse
 4. Vend forsigtigt chokoladesmørret i æggene
 5. Hæld halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm Ø) og bag ved 170 grader alm. ovn til den er fast (jeg glemte at holde øje med tiden, men nok ca. 25-35 min.)
 6. Pisk imens creme fraiche og piskefløde til en let creme og bland med resten af chokoladedejen
 7. Når kagebunden er helt afkølet, lægges den tilbage i springformen på et stykke husholdningsfilm, som du også dækker siderne med
 8. Herefter fordeles chokolademoussen ovenpå kagebunden og bankes let i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Stilles på køl min. 4 timer eller gerne til dagen efter
 9. Sigt kakao over kagen inden servering og pynt med høvlet chokolade og/eller friske bær og en skefuld blød flødeskum
Chokolademousse-kage

Chokolademousse-kagen her er tæt og fyldig i smagen, så et stykke er nok for de fleste 🙂

TIP I: Hos os var kagen et kæmpe hit hos både store og små – og da vi ikke kunne spise det hele, brugte jeg resten i en improviseret opskrift på havregrynskugler. Det smagte fantastisk og kagen strakte sig på den måde over mere end en uge 🙂

TIP II: Prøv evt. at tilsætte lidt saft og skal fra en usprøjtet appelsin til dejen for en lækker orangesmag eller lidt stærk kaffe for en mokkasmag

Velbekomme!:-)

2 comments

 1. Eva says:

  Hej Louise. Skønne kager og dejlige ‘slankeråd’😋
  Jeg vil gerne lave nogle minikager til min fødselsdags fest. Jeg tænker at stikke dem ud fra store kager. Kunne denne her stikkes ud som bund og så sprøjte moussen på de enkelte minibunde? Kunne kagen med citronkaramel stikkes ud, når den er færdiglavet? Kan du evt udpege nogle af dine opskrifter som velegnede til mit projekt… På forhånd tak. Kh Eva

  • Louise Mølbæk says:

   Hej Eva.
   Først og fremmest undskyld mit sene svar. Jeg håber, du har fundet en løsning til din fødselsdagsfest, hvis den er afholdt. Ellers vil jeg alligevel gerne give dig et par forslag med på vejen.
   Begge de kager du nævner er lidt (eller meget) tunge i det, og vil helt sikkert kunne fungere til udstikning. Det er brownie-fudge-konfektagtige chokoladekager altid gode til. Du kan også sagtens bruge flere andre, da jeg (åbenbart) har en forkærlighed for lidt klæge, tunge chokoladekager 🙂 .
   Rigtig god fornøjelse – og tillykke med fødselsdagen 🙂

   Kh. Louise

Skriv et svar