Hjemmelavet eiskonfekt – 1000 gange bedre end de tyske

Årets første juleknas har set dagens lys! Men det er vel heller ikke et øjeblik for tidligt? For selveste Julemanden er jo gået i land fra sin båd (ja, båd – ikke kane) her fra Aarhus havn i aften. Og så kan der jo ikke være længe til. Det har givet et vældigt ramaskrig, fordi folk (nogle få, bestemt ikke alle) synes, at det er alt for tidligt at starte julerierne. Jeg hører ikke til den kategori. Bare hvis nogen var i tvivl. Jeg er allerede i gang med julegaverne, og jeg tæller ned til, hvornår jeg kan tillade mig at lave adventsdekoration med børnene og invitere folk på æbleskiver (de første æbleskivegæster kommer næste fredag, så der skal nok komme en opskrift inden længe). Og jeg nyder det!

Egentlig betyder det vel, at omkring 85% af resten af årets opskrifter bliver juleopskrifter. Så er du advaret. Min Mormor bagte et hav af julesmåkager, og jeg har tænkt mig at prøve nogle af mine egne favoritter af i år. Og bliver de så gode, som jeg husker min mormors, så får I opskriften. Ellers må jeg jo forsøge mig igen og igen…

Hjemmelavet eiskonfekt

Hjemmelavet eiskonfekt – så er vi snart klar til jul!

Årets første julekonfekt-knas er den berømte og berygtede eiskonfekt. I de trekantede poser fra Tyskland er det tæt på at være noget af det fæleste juleslik, jeg kan tænke på – måske er vingummiflæsk det eneste, som er værre? Eller det skulle da lige være stuetempereret eiskonfekt… yak! Og alligevel er det som om, at eiskonfekt på en eller anden måde hører julen til. Og så kan vi jo lige så godt få dem i luksusudgaven – nemlig hjemmelavet eiskonfekt!

Den her hjemmelavede eiskonfekt med god chokolade og lækkert fyld er på ingen måde til at stå for, og du kan snildt spise et par stykker uden at få ondt i maven. Selvfølgelig kommer det an på, hvor mange andre julegodter du ellers har prøvesmagt samme dag, men du forstår pointen…

Til ca. 30 små aluforme skal du bruge:

 • 200 g god mørk chokolade
 • 35 g fedtstof (kokosolie eller smør)

Fyld efter ønske, mine favoritter er:

 • peanutbutter (creamy eller crunchy)
 • kokosmel
 • god, mørk nougat

Sådan gør du:

 1. Hak chokoladen og smelt den forsigtigt – i mikroovn eller over vandbad
 2. Rør herefter fedtstoffet i og rør til en homogen, noget tyndere masse
 3. Placer nu formene på et skærebræt eller lignende og hæld en lille smule chokolade i bunden af hver form (undtagen dem, hvor du vil have kokosmasse) og sæt på køl, til massen er stivnet
 4. Kom nu en lille smule peanutbutter eller blød nougat oven på chokoladen og forsejl med chokolade og stil på køl igen
 5. Ønsker du en variation med kokos, blander du kokosmel i chokolademassen til du har den ønskede konsistens. Jeg kan godt lide kokosvarianten, så jeg kom så meget kokos i, at det blev til en grødet masse. Det synes min mand var for meget, så det er nok en smagssag 🙂
 6. Kom herefter chokolade-kokosmassen i aluformene og sæt på køl
 7. Når chokoladen er stivnet, er din hjemmelavede eiskonfekt klar til at blive serveret – kold fra køleskabet og gerne i selskab med andre julegodter, småkager, knas og hvad du holder af

Velbekomme!:-)

2 comments

 1. Signe O. says:

  Jeg var ret glad for eiskonfekt som barn.. Nu tør jeg slet ikke tænke på, hvad de mon indeholder!!
  Tak for denne opskrift. Jeg tror dælme, den skal prøves! 😉

  • Louise Mølbæk says:

   Hej Signe,

   Undskyld mit sene svar. Jeg troede, det var gået igennem, men åbenbart ikke… 🙁
   Håber du har haft stor eiskonfekt-succes – eller at du i hvert fald får det, hvis de først skal laves til weekenden 🙂

Skriv et svar