Chokoladekage fra Slaraffenland

Chokoladekage fra Slaraffenland

Mormors Chokoladekage fra Slaraffenland – stjernen på eftermiddagskaffebordet 🙂

Jeg er vendt tilbage til min mormors opskriftsbog. Og der er kager og atter kager til mange blogindlæg, så for en tid vil I nok kun se de gamle opskrifter. Men det kan jeg nu heller ikke se noget galt i. Og særligt nu, hvor julen nærmer sig – for så bliver det småkagetid, kan jeg se i bogen. Særligt glæder jeg mig til at prøve opskriften på småkager med hårdkogte æggeblommer… Den opskrift får du, hvis jeg bliver tilfreds med resultatet. Og så kan det jo alligevel være, at jeg drister mig til at supplere med nogle af mine egne opskrifter – nu er det jo Halloween i morgen, og jeg har lovet en dejlig pige at bage til hendes klassefest på søndag. Jeg tror, det bliver nogle muffins med noget ‘blod’ inden i og nogle heksefingre-vanillesmåkager… Nu ser vi, hvordan det går. Jeg er ikke så kreativ…

Kagen i dag postede jeg et billede af for nogle dage siden på både Facebook og Instagram – nemlig Chokoladekage fra Slaraffenland. Man kan jo undre så meget og længe over, at jeg ikke har kastet mig over en opskrift med sådan et fantastisk navn noget før. Men nu er den her altså. Mormors Chokoladekage fra Slaraffenland minder nok lidt om en chokolade-sandkage, og jeg har tænkt på et hav af variationsmuligheder til den. Jeg kan ikke få tid til at bage fire kager hver dag, så du må endelig dele med mig, hvis du prøver en variant af.

Jeg kunne fx forestille mig

 • en med hakket mørk chokolade
 • revet appelsinskal og lidt af saften
 • ristede hakkede nødder (hasselnødder og valnødder er de oplagte)
 • en sjat kaffe
 • helt almindelig, men flækket og fyldt med smørcreme (vanille, appelsin, mokka, chokolade er åbenlyse kandidater til smag)

I virkeligheden er det kun fantasien, som sætter grænser for, hvordan Chokoladekage fra Slaraffenland kan varieres, hvis man får bagt den originale for meget 🙂

Chokoladekage fra Slaraffenland

Dejligt tæt krumme og intens smag af chokolade – helt perfekt til fredagskagehygge!

Nå, men her følger altså opskriften på Mormors Chokoladekage fra Slaraffenland med et lille tvist af mig. Så du kan godt begynde at dække eftermiddagskaffebordet

Til en 1½ L form – ca. 18 skiver kage skal du bruge:

 • 4 æg
 • 150 g blødt smør
 • 250 g sukker (jeg brugte lyst rørsukker)
 • 1½ dl fløde
 • 125 g smeltet mørk chokolade (jeg brugte halvt 70 og 80%)
 • 250 g hvedemel
 • 50 g kakaopulver (jeg brugte Valrhona)
 • 2 tsk bagepulver
 • ½ tsk salt

Til glasuren desuden

 • Flormelis
 • Kakao
 • Saft fra en appelsin

Sådan gør du:

 1. Start med at dele æggene i blommer og hvider – hviderne skal piskes stive
 2. Smelt chokoladen forsigtigt i microbølgeovn eller over vandbad
 3. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål
 4. Pisk nu smør og sukker rigtig godt sammen
 5. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk godt mellem hver
 6. Herefter hældes chokoladen og fløden i, inden du rører melblandingen i dejen
 7. Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen
 8. Dejen fordeles i en smurt brødform/sandkageform på ca. 2½ L og bages ved 175 grader i ca. 45-50 minutter
 9. Kagen er færdig, når en strikkepind/træspyd kan stikkes i kagen, uden at dejen hænger ved
 10. Når kagen er afkølet, pyntes den med et tykt lag chokoladeglasur og skæres i skiver

Velbekomme!:-)

 

Skriv et svar