Pandekager med koldskål

Pandekager med koldskål

Tynde, bløde og elastiske – pandekager med koldskål er perfekte at rulle om yndlingsfyldet!

Oktober. Efterår. Feriehygge. Koldskål. Pandekager. Hov! Hvilket ord passer ikke ind? Det kunne lige så godt være et spørgsmål, du stødte på i en logiktest et sted. Men nu er du altså her – hos Min Mormors Kager. Og har fundet en lækker pandekageopskrift – og så skal der pludselig koldskål i midt i oktober måned… Ja, jeg ved da godt, at koldskål måske ikke lige er det, der popper først op, når du hører de andre ord eller kigger ud ad vinduet. Men nu stod jeg altså i Netto forleden dag og faldt over en liter koldskål, som løb på datoen dagen efter, og derfor var mærket ned. Børnene frydede sig gevaldigt over at få koldskål til eftermiddagsmad – med banan og müsli i, men der blev jo altså en rest (som håbet). Og i stedet for at smide den ud, blev den altså til pandekager. Og jeg siger dig, at de blev gode! Så støt du bare Stop Spild Af Mad og gå på jagt efter nedsat koldskål. Pandekager med koldskål er et hit hos både store og små – i hvert fald hjemme hos os!

Til 20 pandekager (pande Ø28 cm) skal du bruge:

 • 5 æg
 • 300 g hvedemel
 • 450 g koldskål (jeg brugte Mormors koldskål fra Løgismose – hvad ellers 🙂 )
 • 350 g mælk
 • kardemomme, vanilje, revet citronskal, salt, rørsukker efter behov og efter, hvilken koldskålstype, du har valgt
 • 2 spsk smagsneutral olie (vindruekerneolie fx)
 • Olie eller smør til panden (jeg brugte en sprayfedt, som jeg også bruger til at spraye bageforme med)

Sådan gør du:

 1. Pisk hvedemel, koldskål og mælk til en jævning
 2. Tilsæt æg og de valgte krydderier (jeg brugte ½ tsk kardemomme, ½ tsk vanillepulver, ½ tsk salt og 1 tsk rørsukker) og pisk godt igen
 3. Hæld til sidst olien i dejen og rør godt. Lad dejen hvile i køleskabet ½-1 time, inden du bager pandekagerne ved middelhøj varme på en smurt pande
 4. Husk at fedte panden med jævne mellemrum. Hos mig passede det at spraye hver gang, jeg havde bagt to pandekager
 5. Server de lune pandekager med dit yndlingsfyld. Hos os blev det til et sammensurium af marmelade, flødeskum, creme fraiche og mit nyeste hit – chokoladepålæg lavet på kikærter! (opskriften følger)

TIP: Pandekagerne kan sagtens gemmes flere dage i køleskabet og er også gode at fryse.

TIP II: Kan du ikke finde koldskål på denne tid af året, så brug bare kærnemælk/tykmælk og smag dig så lidt frem med krydderierne. For så skal der måske lidt mere i.

Velbekomme!:-)

Skriv et svar