Glutenfri banankage – svampet og smagfuld

Glutenfri banankage uden hvidt sukker

Lækker, svampet, glutenfri banankage uden tilsat sukker – mums 🙂

Jeg synes egentlig, jeg klarer min udfordring om et nyt indlæg om dagen i en hel uge meget godt 🙂 For der mangler faktisk kun i morgen, så har jeg bestået! Det synes jeg er ret vildt! Det har været sjovt og også med lidt travlhed i mit køkken. Men jeg er jo nødt til at oppe mig lidt og få trænet i at tage bedre billeder, hvis jeg skal have ros af min mand. Men nu er jeg i det mindste nået dertil, hvor jeg kan sige: ‘Jeg betjener mit spejlreflekskamera på manuel-funktionen. Hvilken auto-funktion bruger du?’. Dog kan jeg ikke sige sådan til nogen af mændene i mit liv – min mand, min far, min svigerfar og min bror er alle fotohajer… Selv min søn på bare tre år bruger flittigt vores lille pocket-digitalkamera med stor iver og interesse. ‘Mor, må jeg godt fotografere?’ er en hyppigt hørt sætning i vores lille hjem…

Nå, men tilbage til søndagens eftermiddagskage som i dag er en svampet, smagfuld, sød og samtidig syrlig glutenfri banankage med et tykt lag mørkt chokolade. Med alle de kager jeg har bagt den seneste tid har jeg valgt at gøre denne til en sundere version end normalt. Jeg har sødet den udelukkende med naturlige sukkerkilder – kokossukker, sukrin gold og banan, og den er helt kornfri – kun med mandelmel og sesammel. Jeg lover dig, at den større sundhedsværdi i kagen ikke går ud over hverken smag eller konsistens, sådan som ‘sundere’ kager ellers kan have tendens til. Så spring ud i det og server en lækker eftermiddagskage inden længe.

Til en 1 L form skal du bruge:

 • 3 æg
 • 90 g kokossukker
 • 60 g sukrin gold
 • ½ tsk vanillepulver
 • 2 modne bananer
 • saften  fra ½-1 citron
 • 40 g affedtet mandelmel – fx fra funktionel mad
 • 50 g almindelig mandelmel – det som du også selv kan lave ved at male mandler til fint mel
 • 10 g affedtet sesammel – fx fra funktionel mad
 • 1½ tsk bagepulver
 • 100 g smeltet smør
 • 100 g mørk chokolade ca. 80%

Sådan gør du:

 1. Pisk æg, vaniljepulver, kokossukker og sukrin gold godt og længe – ca. 5 minutter på røremaskinens højeste hastighed
 2. Mos imens bananerne sammen med citronsaften og stil til side
 3. Bland de tre slags mel med bagepulver og kom i æggesnapsen og rør rundt til en jævn masse, pisk ikke for hurtigt ej heller for længe
 4. Tilsæt herefter det smeltede smør, mens du langsomt omrører dejen
 5. Til sidst vendes de mosede bananer i og dejen kommes i en smurt 1 L form og bages ved 170 grader nederst i ovnen i ca. 50 minutter
 6. Når kagen er færdig, køler den af i formen til du kan holde på formen og vende kagen ud på et fad eller lignende
 7. Overtræk banankagen med smeltet chokolade og lad den trække på køl et par timer, før du serverer den
Glutenfri banankage uden tilsat sukker

Ca. 15 flotte stykker får du af kagen her

TIP: Hvis du rører 2 spsk fløde eller en skefuld koldt smør i chokoladen, bliver den ikke så hård, at den knækker, og du kan skære pænere skiver

TIP II: Kagen er faktisk endnu lækrere dagen efter, men det kan selvfølgelig godt være svært at lade den stå så længe – selv om det bestemt er umagen værd!

Velbekomme!:-)

Skriv et svar