Chokoladecookies uden æg – med marcipanbrød og frysetørrede brombær

Chokoladecookies uden æg

Chokoladecookies uden æg, men med masser af marcipanbrød, mørk chokolade og frysetørrede brombær. MUMS!

I fredags lovede jeg jer denne opskrift. Men jeg var i gang med at bage cupcakes til Kagealferne, hvor jeg er med. En dreng fyldte 13 år og hans familie havde søgt om noget, han kunne dele ud i skolen, og så var jeg på banen, da de bor i samme by. Derfor var der lidt forsinkelse på opskriften. Men den der venter på noget godt… ved du nok! Og de her – de er værd at vente på!

Chokoladecookies med stykker af marcipanbrød, mørk chokolade og frysetørrede brombær. Det er jo så tæt på himlen, som jeg tror, en cookie kan komme… Og så er det endda chokoladecookies uden æg! For mit vedkommende udelukkende fordi jeg cravede chokoladecookies med marcipanbrød, men jeg havde ingen æg, og så måtte jeg jo bage dem uden. Men for dem som ikke tåler æg, er det her muligheden for at få en ny yndlingscookie (eller måske blot en til?), for de er virkelig gode! Sprøde, seje, bløde, smagfulde og én er ikke nok! Præcis som en lækker cookie skal være 🙂

Nå, ikke mere selvroseri her. Og så alligevel… For de er altså virkelig gode – også flere dage efter bagning (og jo, det kan godt lade sig gøre. Det er ikke nemt, men det er muligt). I weekenden bagte jeg i øvrigt et brød uden at koncentrere mig – så det faldt sammen, var underbagt og sad fast i formen… Så der er rigeligt med køkkenkatastrofer hjemme hos mig, men de her chokoladecookies uden æg og med mørk chokolade, frysetørrede brombær og store stykker marcipanbrød – de er langt fra en katastrofe! Prøv selv at mærke hvor glad du bliver indeni, når du spiser en (eller to…). Hemmeligheden er nok at lade dejen ligge i køleskabet en dags tid eller to, inden du bager dem. Prøv om du kan – ellers vil også nogle timer gøre underværker.

Til ca. 12-14 store cookies skal du bruge:

 • 150 g blødt smør
 • 200 g brun farin
 • 4 spsk agavesirup (ahornsirup kan også fint bruges)
 • 1 tsk havsalt
 • 210 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 15 g god kakao
 • 10 g frysetørrede brombær (eller andre bær)
 • 100 g marcipanbrød i mindre stykker (jeg brugte de helt små og skar hvert stykke i 6)
 • 70 g grofthakket mørk chokolade (jeg brugte 80%)
 • lidt vand

Sådan gør du:

 1. Bland mel, kakao, bagepulver, salt og frysetørrede brombær i en skål
 2. I en anden skål pisker du smør og brun farin rigtig godt og længe, inden du hælder agavesiruppen i og pisker godt og længe igen
 3. Hæld alle de tørre ingredienser i smørblandingen og pisk forsigtigt, til dejen er ensartet. Du skal nok tilsætte ca. 2 spsk vand, så dejen ikke bliver for tør
 4. Til sidst blandes marcipanbrødsstykkerne og chokoladen i dejen
 5. Kom den færdige dej i en frysepose, bank den flad og sæt på køl (helst min. 24 timer)
 6. Dejen trilles til kugler og sættes på en bageplade med stor afstand (jeg havde 6 på en plade), fordi de flyder ud under bagning
 7. Bages 16-18 minutter ved 180 grader (ikke varmluft)
 8. Når de kommer ud af ovnen, kan de godt virke meget bløde, men lad dem køle af på bagepladen og flyt dem over på en rist, når du kan. Her køler de helt af, og så bliver kanten sprød og midten blød – præcis som en cookie skal være 🙂
 9. Server som de er med et glas koldt mælk, en kop god kaffe eller te eller kom en stor skefuld vanilleis på bunden af en cookie, læg en anden cookie ovenpå og vupti – så har du en cookie-is-sandwich og en lækker dessert 🙂
Chokoladecookies uden æg

Jeg ville have lavet dem til cookie-is-sandwich, men min mand ryddede fadet, før jeg nåede det…

Velbekomme!:-)

Skriv et svar