Verdens bedste banankage

Verdens bedste banankage

Verdens bedste banankage – her i bærforklædning og med et tykt lag nutellacreme i midten og på toppen

 

Verdens bedste banankage! Det er måske lidt af en påstand, men det er det altså. I hvert fald i min mund. Det ligner måske heller ikke en banankage lige ved første øjekast, men når solens stråler rammer mig og forår og sommer og masser bær er i omløb, så er der ikke meget af mine bagerier, som ikke får lidt (eller måske meget?) bærpynt… Du kan jo vælge bare at give banankagen en tyk glasur med citron og du vil stadig føle, at du er kommet lidt tættere på himlen…

Jeg elsker banankage, men synes godt, de kan blive lidt klæge og meget søde. Men den her er frisk og lækker, fordi der er citron og en anelse ingefær i. Det var egentlig min tanke at bage den som muffins, for det kan opskriften nemlig også sagtens bruges til. Og derfor havde jeg lavet nok verdens bedste og mest luftige nutellafrosting til at pynte med. Men det havde jeg faktisk glemt, og inden jeg fik set mig om, havde jeg hældt dejen op i en springform. Sådan går det også nogle gange 🙂

Men her er opskriften altså på min version af verdens bedste banankage – her i en springform på ca. 24 cm.

Du skal bruge:

Til kagen

  • 200 g blødt smør
  • 180 g brunt rørsukker
  • 3 æg
  • 3 ikke for store bananer (er de meget store, så nøjes med 2)
  • 200 g hvedemel
  • 1 økologisk citron – saft og skal
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 2-3 spsk mælk

Til nutellafrosting

  • 150 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 150 g nutella
  • 150 g mascarpone ost
  • 1 spsk Peter Beier Chokoladepulver (kan erstattes af alm. kakao og en knsp. stødt ingefær)

Sådan gør du:

  1. Stil alle ingredienser fra køleskabet ud på køkkenbordet min. 1 time før du går i gang
  2. Mos bananerne med citronsaft og -skal i en skål og stil til side
  3. Bland i en anden skål mel, bagepulver, ingefær, vanillepulver og salt og stil til side
  4. I en tredje skål (beklager al opvasken) pisker du smør og sukker rigtig godt
  5. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg
  6. Kom bananmosen op til æggemassen og pisk godt igen – og nu er det slut med at piske i dejen
  7. Sigt melblandingen i den våde dej og vend forsigtigt rundt med en dejskraber
  8. Virker dejen meget fast (fx hvis din citron ikke har været så saftig), tilsæt da mælken til sidst. Ellers undlad den
  9. Hæld dejen i en smurt springform eller i muffinsforme og bag ved 175 grader (ikke varmluft). Springformen skal have ca. 30 minutter, muffins ca. 18 minutter. Men mærk på toppen, og når kagen giver efter for et let tryk med fingrene, er den færdig

Mens kagen køler helt af (og ja, det kan være svært at vente, for den dufter virkelig skønt), laver du din nutellafrosting således:

  1. Pisk det bløde smør i 2-3 minutter ved max. hastighed (uanset om det er håndmikser eller røremaskine)
  2. Tilsæt flormelis og chokoladepulver og pisk først langsomt (for at undgå en støvsky) og herefter igen ved max. i 2-3 minutter
  3. Kom nutellaen i og pisk ved max. i 2-3 minutter
  4. Til sidst tilsætter du mascarponen og pisker 1-2 minutter og du har nu den blødeste og lækreste nutellacreme klar til brug

Når kagen er helt kold, kan du enten flække den på midten og smøre godt halvdelen af nutellacremen på, lægge den sammen og komme resten ovenpå (sådan som jeg har gjort). Du kan også undlade at flække den og i stedet dække sider og top med cremen. Og har du lavet kagen som muffins, kan du sprøjte cremen på med en sprøjtepose.

Synes du i stedet, at banan og nutella er et uheldigt match (men hvorfor skulle du dog synes det?), så giv i stedet kagen en tyk citronglasur af citronsaft, flormelis og mascarpone, eller du kan nøjes med at sigte den med flormelis. Uanset hvad du gør, har du netop bagt verdens bedste banankage 🙂

Verdens bedste banankage

Verdens bedste banankage med blød og lækker nutellacreme og friske bær

Velbekomme!:-)

Skriv et svar