Barnedåb og kagebord

Forrige weekend holdt vi barnedåb herhjemme for min datter. Det er nok også en af årsagerne til, at der har været lidt stille på bloggen den seneste tid. Jeg har delt mine vågne timer ligeligt mellem at prøve at få sovet og få bagt til dåben.

Vi havde en dejlig dag med den nære familie og efter et lækkert oste- og pølsebord fra Lading Mejeri, var der en kage at smage – eller to 🙂 Inden vi går til kagerne, vil jeg lige vende tilbage til oste- og pølsebordet. Det havde jeg selv fået anbefalet og vil helt sikkert straks give anbefalingen videre. Det var simpelthen så lækkert og indbydende at se på, og da det åbenbart ikke er kotumen i provinsen at levere mad ud af huset på søndage, er det smarte her, at det kan hentes lørdag og stilles på køl uden problemer. Det ville have været knap så skønt med smørrebrød fra dagen før… Anyway – prøv det! 🙂

Og så til kagebordet…

Kagebord til barnedåb

Kagebordet til min datters barnedåb 1. søndag i advent

 

En af kagerne var faktisk bagt af Specialkøbmanden, for det var resultatet af mit første fondantkursus. Så nu har jeg også prøvet det. Ved ikke, hvor kønt det blev, men det var mig, som har lavet det! Kagen var en skøn, tæt chokoladekage med appelsinsmørcreme. Den må jeg bage en dag i det nye år. Så får I opskriften til den tid. Fondanten er jeg ikke vild med, men det var sjovt at prøve at lege med.

Min første fondantkage :-)

Min første fondantkage 🙂

Derudover havde jeg selv kreeret det lyserøde monster med chokoladeskoen på. Skoen og det øvrige pynt var dog købt færdigt! Det er glutenfri chokoladebunde og jordbærfromage indeni og smurt op med palminsmørcreme med appelsinsmag. De små cupcakes er opskriften på vanille-mandarinmuffins, som du finder her og bare lidt festligt pyntet til dagen.

Da det var en festlig begivenhed (og da det er min mors yndlingskage) måtte der naturligvis også være kransekagekonfekt og på 1. søndag i advent hørte sig også lidt jul til – så derfor en småkage i brunkagefamilien.
Det burde også være kage nok til 14 voksne og en dreng på 2 – og tro mig, det var der! 🙂

 

Skriv et svar