Vandmelon-småkager – hvem søren får så skør en idé? Jeg kender ikke ophavsmanden, men skal da ikke være for fin til straks at kopiere en god idé – særligt ikke når vandmelon er en klar sommerfavorit hjemme hos os for tiden. Og så går den rent hjem hos sønnen på 2 år, som pludselig har svært ved at vælge, hvilken slags vandmelon, han helst vil have 🙂
Heldigvis er de små kager lette at lave og dejen kan gemmes i fryseren eller køleskabet og bruges efterhånden, som der bliver lavvande i kagedåsen.
Til ca. 70 småkager skal du bruge:
- 300 g lys rørsukker
- 300 g blødt smør
- 2 æg
- Korn af 1-2 vanillestænger
- 525 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk fint salt
- Rød og grøn pastafarve (fx fra Sugarflair eller Wilton)
- Mini chocolate chips (små bagefaste chokoladedråber)
- Lyse sesamfrø
Tip: ønsker du en anden smag til kagerne end klassisk vanillesmåkage, kan du tilsætte revet citrusskal, vandmelonessens el.lign. til dejen. Du kan også prøve at erstatte noget af hvedemelet med mandel- eller hasselnøddemel.
Sådan gør du:
- Pisk sukker og smør til en hvid, luftig masse
- Tilsæt vanillekornene og 1 æg ad gangen – pisk godt mellem hvert æg
- Bland mel, bagepulver og salt og rør i dejen
- Tag nu 1/3 af dejen fra. Kom rød pastafarve i de resterende 2/3 dej, til du får den røde vandmelonfarve, du ønsker
- Rul den røde dej til en tyk pølse, pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i en time
- Den sidste 1/3 dej deles i to. Den ene klump pakkes straks i husholdningsfilm og lægges på køl. Den anden klump farves grøn, inden den også pakkes ind og lægges på køl
- Efter en time på køl, rulles den lyse dejklump ud og pakkes rundt om den røde dejpølse (lige som hvis du kommer marcipan omkring træstammer)
- Herefter gentages med den grønne dej, så du yderst har det grønne lag dej, hverefter det hvide lag og inderst al den røde dej. Pak dejpølsen ind i husholdningsfilm og stil på køl min. 2 timer
- Efter min. 2 timer på køl, skæres dejpølsen i skiver á ca. 7 mm. Hver skive skæres i halve og pyntes med sesamfrø og mini chocolate chips for et ‘rigtigt’ vandmelon-look. Er du ekstra kreativ, kan du lave ‘bidemærker’ i kagerne med fx en blomsterudstikker eller lign.
- Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 12-13 minutter (de skal være bagte, men ikke blive brune) og køles herefter helt af på en bagerist
- Serveres til et sommerkagebord, til børnefødselsdagen, til eftermiddagshygge med familien eller hvad du nu synes
Velbekomme!:-)