Vandmelon-småkager

Vandmelon-småkager – hvem søren får så skør en idé? Jeg kender ikke ophavsmanden, men skal da ikke være for fin til straks at kopiere en god idé – særligt ikke når vandmelon er en klar sommerfavorit hjemme hos os for tiden. Og så går den rent hjem hos sønnen på 2 år, som pludselig har svært ved at vælge, hvilken slags vandmelon, han helst vil have 🙂

Heldigvis er de små kager lette at lave og dejen kan gemmes i fryseren eller køleskabet og bruges efterhånden, som der bliver lavvande i kagedåsen.

Vandmelon småkager

Sjove vandmelon-småkager til en hyggestund i sommervarmen

Til ca. 70 småkager skal du bruge:

  • 300 g lys rørsukker
  • 300 g blødt smør
  • 2 æg
  • Korn af 1-2 vanillestænger
  • 525 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk fint salt
  • Rød og grøn pastafarve (fx fra Sugarflair eller Wilton)
  • Mini chocolate chips (små bagefaste chokoladedråber)
  • Lyse sesamfrø

Tip: ønsker du en anden smag til kagerne end klassisk vanillesmåkage, kan du tilsætte revet citrusskal, vandmelonessens el.lign. til dejen. Du kan også prøve at erstatte noget af hvedemelet med mandel- eller hasselnøddemel.

Sådan gør du:

  1. Pisk sukker og smør til en hvid, luftig masse
  2. Tilsæt vanillekornene og 1 æg ad gangen – pisk godt mellem hvert æg
  3. Bland mel, bagepulver og salt og rør i dejen
  4. Tag nu 1/3 af dejen fra. Kom rød pastafarve i de resterende 2/3 dej, til du får den røde vandmelonfarve, du ønsker
  5. Rul den røde dej til en tyk pølse, pak den ind i husholdningsfilm og læg på køl i en time
  6. Den sidste 1/3 dej deles i to. Den ene klump pakkes straks i husholdningsfilm og lægges på køl. Den anden klump farves grøn, inden den også pakkes ind og lægges på køl
  7. Efter en time på køl, rulles den lyse dejklump ud og pakkes rundt om den røde dejpølse (lige som hvis du kommer marcipan omkring træstammer)
  8. Herefter gentages med den grønne dej, så du yderst har det grønne lag dej, hverefter det hvide lag og inderst al den røde dej. Pak dejpølsen ind i husholdningsfilm og stil på køl min. 2 timer
  9. Efter min. 2 timer på køl, skæres dejpølsen i skiver á ca. 7 mm. Hver skive skæres i halve og pyntes med sesamfrø og mini chocolate chips for et ‘rigtigt’ vandmelon-look. Er du ekstra kreativ, kan du lave ‘bidemærker’ i kagerne med fx en blomsterudstikker eller lign.
  10. Bages ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 12-13 minutter (de skal være bagte, men ikke blive brune) og køles herefter helt af på en bagerist
  11. Serveres til et sommerkagebord, til børnefødselsdagen, til eftermiddagshygge med familien eller hvad du nu synes

Velbekomme!:-)

Skriv et svar