Kanelsnegle – lækre, bløde og svampede!

Jeg elsker kanelsnegle! Der er ikke noget bedre end en lun kanelsnegl med masser af remonce og en dejlig intens kanelsmag. Mums siger jeg bare! Desværre synes jeg ofte at have udfordringen dagen efter – for kager af gærdej kan blive så tørre dagen derpå. Det er selvfølgelig et luksusproblem, da det betyder, at der faktisk er kage til to dage 😉

Super lækre svampede kanelsnegle

Super lækre og svampede kanelsnegle med masser remonce

I dag har jeg været så heldig at få en opskrift fra en venlig kage-bage-lidelsesfælle, og hun har lovet mig, at de med lethed vil bestå ‘2.dags-eksamen’. Det er for mig dog stadig uvist, da de straks forsvandt, da jeg serverede dem for noget familie tidligere i dag. Måske vil du melde tilbage og fortælle mig, hvordan de klarer 2. dagen?

Her er opskriften på ca. 16-18 snegle, som jeg lavede den:

 • ½ pk. gær
 • 2 dl lunkent vand
 • 110 g sukker
 • 1½ tsk salt
 • 75 g olie (ikke oliven- eller koldpresset rapsolie)
 • 1 æg
 • 80 g creme fraiche (jeg brugte 9%)
 • 130 g sigtemel
 • ca. 500 g hvedemel

Remonce

 • 200 g sukker
 • 80 g brun farin
 • 100 g blødt smør
 • 4-5 tsk stødt kanel

Sådan gør du:

 1. Gær, vand og 1 spsk sukker røres sammen og stilles til side
 2. Kom imens resten af sukkeret, salt, olie, æg, creme fraiche og sigtemel i en anden skål og rør sammen
 3. Tilsæt nu gærblandingen og rør godt, mens hvedemel tilsættes lidt efter lidt
 4. Dejen skal være blød og smidig, når den er færdig, så måske skal du ikke bruge al hvedemelet
 5. Stil til hævning min. 30 min. med et klæde over
 6. Rør imens remoncen ved at blande det hele godt sammen i en skål
 7. Efter hævning rulles dejen ud til en firkant på ca. 7 mm tykkelse. Jo mere kvadratisk du laver den, jo større snegle. Jo mere rektangulær, jo flere snegle
 8. Smør dejen med remoncen og rul den sammen på den længste led (har du lavet den kvadratisk, giver det sig selv :-)) og skær i ca. 2-3 cm tykke skiver
 9. Læg sneglene i en bradepande beklædt med bagepapir og lad dem hæve min. 2 timer
 10. Bag dem ca. 20 min. ved 165 grader varmluft
 11. Når de er afkølet, kan de pyntes med glasur, chokolade, flormelis eller hvad du kan komme i tanke om (jeg brugte nedenstående opskrift på glasur og pyntede med chokolade-karamel-spåner og frysetørrede brombær)

Glasur med flødeost (rør det hele godt sammen)

 • 115 g flødeost (jeg brugte Philadelphia Joghurt)
 • 240 g flormelis
 • 1 spsk citronsaft

Disse lækre snegle kan gøre sig godt på ethvert kaffebord – eftermiddagskaffe, aftenskaffe eller sågar morgenkaffe!

Velbekomme!:-)