Banankage m/chokolade og skumfiduser

Banankage m/chokolade og skumfiduser

Banankage m/chokolade, kakaomælk og skumfiduser

Forleden dag blev jeg virkelig mindet om, hvorfor jeg bager. Fordi det betyder hygge, samvær og gode minder! Jeg havde for første gang sønnen min med til at bage kage – og hvilken fornøjelse og glæde – nok mest hos mig under selve bagningen, men sønnen var svært tilfreds med det endelige resultat. Det samme var faderen og bedsteforældrene, så det er en kage for alle kageglade aldre, og som bonus er det en superlet opskrift!

Du skal bruge til en stor bradepande:

  • 250 g blødt smør
  • 400 g sukker
  • 4 æg
  • 3 dl kakaomælk
  • 150 g creme fraiche
  • 2 modne, moste bananer
  • 450 g hvedemel
  • 20 g bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vanillepulver
  • 100 g hakket mørk chokolade
  • ca. 15 skumfiduser (klippet i små stykker)

Sådan gør du – med eller uden hjælp fra en 2 årig:

  1. Pisk smør og sukker luftigt og tilsæt æggene et af gangen og pisk godt
  2. Tilsæt kakaomælk, creme fraiche og moste bananer
  3. Bland mel, salt, vanille og bagepulver og sigt det i dejen.
  4. Til sidst vendes chokolade og skumfiduser i dejen (skumfiduserne vil flyde ovenpå og nærmest karamelisere toppen)
  5. Dejen hældes i en stor form beklædt med bagepapir og bages ca. 50 min. ved 170 grader varmluft

Når kagen er kølet af, kan den dekoreres med det, som I bedst kan lide – hos os betylder det chokoladeglasur og masser af chokoladeknapper (sønnens yndlingsslik :-))

Mere kompliceret behøver det heldigvis ikke at være, og det blev kun en bedre hyggestund af, at vi fik hjemmelavet, nykogt rabarbarsaft til. Den opskrift kommer en anden god dag. Men sønnen var lykkelig.

Banankage m/chokolade og skumfiduser

100% hyggestund! Nybagt banankage med hjælp fra sønnen og nylavet rabarbersaft

 

Velbekomme!:-)

8 comments

  1. Den højgravide svigerinde says:

    Kagen er testet og godkendt på Danmarks mest kritiske kagespisere: Spejderne ved Niels Juel Sø i Svendborg. Mums blev der sagt 😀

    • Louise Mølbæk says:

      Hvor dejligt at høre at kagen blev godkendt og anerkendt af så kritiske kagespisere:-) Det er jo vores kritikere – uanset deres alder – som gør os bedre, så vi kan slet ikke undvære dem;-)
      Men nu så jeg jo også et billede af kagen, og den var sørme blevet flot!:-) Rigtig godt gået!

  2. Natachawestphalen says:

    Jeg står og skal lave kage til noget nabokomsammen, og denne kage lyder rigtig interessant, men hvor mange er der til sådan ca?
    Btw, har lavet din chokoladekage med mokkamint idag, glædet mig til at smage
    Kage hilsner herfra 🙂

    • Louise Mølbæk says:

      Hej Natascha,
      Ih hvor jeg håber, du har haft succes med chokoladekagen:-)
      Mht. banankagen, så kommer det jo lidt an på, hvor kagespisende nogle naboer, du har 😉 Men jeg tænker, at der nok sagtens vil kunne blive 24 gode stykker kage.

      Og bliver det ikke spist det hele, er den lækker og svampet i flere dage:-)
      Kh. Louise

  3. Laila says:

    Vi har bagt kagen her til aften. Virkelig dejlig smag af Banan og skumfiduserne gør den bare lidt sjovere (og lidt mere klistret) end almindelig banankage. Vi synes den er rigtig god!

    • Louise Mølbæk says:

      Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din tilbagemelding 🙂 Jeg har også nogle banditter, som er svært tilfreds med den. Og toppingen kan man næsten gøre helt kunstfærdig 🙂
      Kh. Louise

Skriv et svar