Brombær-bjørnekage

Til glæde for børnene til house warming var også en brombærbjørnekage – bestående af en kage med hvid chokolade, marcipan og brombær og pyntet med sigtet flormelis og frysetørrede brombær. Et hit hos både børn og voksne. Dagen efter skar jeg den op i små firkantede ‘hapse-stykker’ og pyntede med resten af choko-creamcheese-frostingen. Det var ingen dårlig idé, og de gæster som også havde været der dagen før, kunne ikke se, at kagen var ‘genbrug’. Smart!

Brombær kage m/hvid chokolade og marcipan

Brombær-bjørnekage m/hvid chokolade og marcipan – til både børn og voksne

Opskriften på kagen har jeg fået inspiration fra hos Cutecarbs.com, og jeg skriver den, som jeg lavede den:

 • 4 æg
 • 150 g blødt smør
 • 250 g lys rørsukker
 • 240 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk vanillepulver (Dr. Oetker Vanilje Twister)
 • 20 g vanillesukker (jeg bruger det fra Princip, som er rigtigt sukker med masser af vanillekorn i)
 • 150 g revet marcipan
 • 100 g hakket hvid chokolade
 • 180 g brombær

Sådan gør du:

 1. Pisk de to slags sukker, vanille og smør til en luftig masse
 2. Tilsæt æg et efter et og pisk grundigt mellem hvert æg
 3. Bland bagepulver og mel og vend i dejen
 4. Vend herefter revet marcipan og hakket chokolade i dejen og kom den i en form (jeg brugte en bamseform i silikone, som jeg havde sprayet med vegetabilsk olie først, men ellers brug bagepapir i en ca. 20×25 cm bradepande)
 5. Prik brombær ned i dejen i forskellige dybder (nogle til bunds, nogle i overfladen) og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 40 minutter. Kagen er færdig, når den mærkes fast, når du trykker den let på midten.
 6. Lad kagen køle helt af, inden den drysses med flormelis og pyntes med frysetørrede brombær

Velbekomme! 🙂

Skriv et svar