Flagkage med ostesmørcreme

Flagkage med ostesmørcreme

Flagkage med den lækreste, svampede bund og luftig ostesmørcreme – MUMS!

Hip hip hurraaa! I dag har min søn fødselsdag og fylder 3 år. Det er en stor dag for sådan en lille fyr, og ikke mindst at skulle dele ud nede i børnehaven, hvor han næsten lige er startet. Vi har lavet bananis, og han glæder sig til at dele ud. Bananisene har jeg vist postet billede af på Facebook for nogle uger siden, og de hitter virkelig herhjemme, og bedst af alt: Det er BÅDE nemt OG sundt! Banan deles på midten. En ispind i hver ende. I fryseren. Dyppes i smeltet, mørk chokolade og drysses med kokos inden de kommer retur i fryseren. Hvilket alternativ til billige, kedelige, flødeboller i en knasende plasticform… Nå, nok om det. Tilbage til kagerne…

Pinsesøndag holdt vi den første af min søns fødselsdagskomsammener, og udover togkagen, som jeg vist også har vist jer på Facebook (ellers får I et billede af den her nederst), så stod kagemenuen også på cookies (opskriften får I en anden dag) og ikke mindst, flag-lagkagen her. Den har den skønneste, svampede bund med en dejlig tæt krumme og den lækreste ostesmørcreme indeni. Den blev pyntet med friske, danske jordbær og fløde, men laver du en større portion ostecreme, kan den sagtens bruges også – eller du kan smøre en anelse smørcreme eller flødeskum på, og så pynte med et fint marcipanbånd – sådan som jeg har gjort her. Det er helt op til dig, din fantasi og dine gæsters smagspræferencer :-)

Til en kage til 10 personer skal du bruge

  • 340 g blødt smør
  • 340 g hvidt sukker
  • 6 store æg
  • 225 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk vanilleekstrakt
  • Rød pastafarve

Til ostesmørcremen desuden

  • 180 g blødt smør
  • 180 g flormelis
  • 100 g flødeost naturel (ikke light)
  • 200 g mascarponeost
  • bær, fløde, marcipan el.lign. til pynt

Sådan gør du

  1. Tag smør og æg ud af køleskabet på samme tid (min. 1 time før du går i gang)
  2. Pisk smør, sukker og vanille blødt og luftigt
  3. Tilsæt æggene – et ad gangen – og pisk grundigt mellem hvert æg
  4. Kom eddiken i og pisk igen
  5. Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen og rør rundt med en dejskraber, til dejen er næsten ensartet
  6. Tilsæt nu rød pastafarve til du har en passende farve dej. Undgå at røre alt for meget (og slet ikke voldsomt), mens du blander farven i
  7. Smør to runde forme á 20 cm og fordel dejen i de to forme
  8. Bag ved 180 grader (ikke varmluft) i ca. 35-38 minutter, til bundene er faste og færdigbagte
  9. Lad dem køle af i formene i ca. 15-20 minutter, før du vender dem ud på en rist og lader dem køle helt af
  10. Mens bundene køler, forbereder du ostesmørcremen ved at piske smørret grundigt i 2-3 minutter
  11. Tilsæt flormelis og pisk herefter igen, først langsomt (for at undgå sukkerskyen), og herefter grundigt i 2-3 minutter
  12. Herefter flødeosten og pisk igen 2-3 minutter og til sidst mascarponeosten og pisk afslutningsvis 1-2 minutter
  13. Nu har du en lækker, luftig ostecreme. Hvis den er lidt flydende, kan den sættes på køl i 15-20 minutter før du skal bruge den

Nu skal kagen samles til et flag. Til det skal du bruge en moussering til at samle den i. Du gør således:

  1. Du skal bruge en ring og en cirkel fra hver bund. Udstik derfor en cirkel på midten af bundene (brug et glas, en rund udstikker el.lign. – ca. 10-12 cm i diameter). Læg dem til side.
  2. Du har nu en tyk ring tilbage. Den gør du lidt smallere ved at skære 1-2 cm af hele vejen rundt indvendigt. Den overskydne kage gemmer du til romkugler.
  3. Læg nu den ene kagering i mousseringen og læg den ene cirkel i midten af kageringen. Nu har du en ‘voldgrav’, der hvor du har skåret kage væk. Den voldgrav fylder du op med ostesmørcreme. Det er lettest, hvis du bruger en sprøjtepose
  4. Når voldgraven er fyldt med creme, sprøjter du et lag creme ud over hele kagebunden på samme tykkelse, som bredden på din voldgrav
  5. Læg herefter den anden kagering oven på cremen og kagecirklen i midten, så der igen er dannet en voldgrav, som du igen fylder op med ostesmørcreme
  6. Er der lidt creme i overskud, så fordel det på toppen af kagen i et glat lag for at jævne kagens top ud
  7. Stil kagen på køl nogle timer eller til næste dag, hvor du kan befri den fra mousseringen og pynte den, som du har lyst, serviere for dine fødselsdagsgæster og vente spændt på det flotte snit, den har
Flag-lagkage med creme

Flagkagen har det flotteste snit og er virkelig festlig på et fødselsdagsbord :-)

Thomas & Friends kage

Thomas Tog – kagen til min søn, som var meget glad! :-)

 

 

 

 

 

 

 

Tip: Prøv at tilsætte fintrevet skal af en økologisk citron til ostesmørcremen. Det gør den dejlig frisk og kun kagen endnu bedre.

Velbekomme!:-)

4 comments

    • Louise Mølbæk says:

      Hej Gitte,

      Tak for de fine ord :-)
      Som der står i pkt. 7 i ‘Sådan gør du’, har jeg ikke brugt en springform, men derimod to forme á 20 cm i diameter. På den måde slap jeg for at skulle dele bunden :-)
      Jeg håber, du får et rigtig godt resultat.

      Kh. Louise

  1. Pernille says:

    Hej
    Jeg har prøvet at lave kagen, men min crem blev skilt? Jeg fulgte eller præcis minutterne som du har skrevet, men kan det var fordi det er blevet pisket for meget da mascarponen kom i?

    • Louise Mølbæk says:

      Hej Pernille.

      Der skal piskes meget lidt og meget let, når først osten er kommet i. Så jeg tror, du har helt ret i, at det er der, det er gået galt. Du må på den igen :-)

      Rigtig god bagning!
      Kh. Louise

Skriv et svar