Jordbær-brombær is – mit første, men bestemt ikke sidste forsøg!

I går fik jeg min første ismaskine. Ikke nogen dyr, fancy en med kompressor eller noget, men en billig begynder-en, så jeg kan finde ud af, om det er noget for mig (og familien) med hjemmelavet is. Den eneste grund til, at der ikke kom is ud af den allerede i går er, at frysebeholderen skulle fryses i 24 timer før, jeg kunne gå i gang. Da is-massen allerede var lavet, blev det i stedet til parfait… Men i dag blev det til is! Min første jordbær-brombær-is på ismaskine.

Jordbær-brombær is

Jordbær-brombær is i ismaskine – mit første forsøg!

Opskriften til en beholder-fuld (rigelig dessert til 4 personer) lød sådan:

  • 2 æggeblommer
  • 65 g flormelis
  • 5 g vanillesukker (fra Princip)
  • 1 dl fløde (pisket til skum)
  • 3 dl mælk
  • 200 g jordbær
  • 50 g brombær

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer med flormelis og vanillesukker til det er hvidt og luftigt
  2. Tilsæt mælk og flødeskum og til sidst de moste bær
  3. Stil på køl 1 time og rør rundt inden du hælder det i ismaskinen og følger dennes anvisning

Dommen på dette første forsøg lød fra min mand, at det ville være bedre med halv fløde og halv mælk og en anelse mere sukker. Men med Odense Chokoladesauce ‘on the side’ var det nu ikke helt skævt! åMen prøv dig frem og find din favoritopskrift!

Næste opskrift i ismaskinen bliver parfait-opskriften, som er den højgravide svigerindes yndlingsis (muligvis med lige dele mælk og fløde). Opskriften kommer her, men billeder må vente, til det er forsøgt. Men som parfait er den skøn!

  • 4 æggeblommer
  • 4-5 spsk flormelis
  • 2 tsk vanillesukker (fra Princip)
  • ½ L fløde (pisket til skum)
  • 80 g hakket mørk chokolade
  • 70 g hakket hvid chokolade
  • 150 g marcipan i små tern

Samme fremgangsmåde som ovenfor:

  1. Pisk æggeblommer med de to slags sukker til det er hvidt og luftigt
  2. Vend med flødeskum, hakket chokolade og marcipantern og hæld på forme (jeg brugte en silikone-muffinform)
  3. Sæt i fryseren 3-4 timer og server

Det smager skønt, men er en noget ‘tungere’ omgang end jordbær-brombær isen. Men nu har en ny verden af is åbnet sig for mig, og det er vel nok skønt!

Hvad er din yndlingsopskrift på hjemmelavet is?

Velbekomme!:-)

2 comments

  1. Den (høj)gravide svigerinde says:

    Parfait-isen, som du lavede som erstatning for den lange ventetid er fantastisk, og faktisk en omskrivning af mors “guffeliguf-is” (som jeg af en eller anden grund ikke lige kunne i hovedet). Men hovedtrækkene var der, og det var ikke umiddelbart muligt at smage forskel 😀
    Mmhh.. IS – i alle afskygninger – fantastisk <3

    • Louise Mølbæk says:

      Dejligt, at det kunne gå an – nu hvor jeg er ny udi hjemmelavet is. Tak for rosen.
      I aften er det også blevet til min første vanilleis på ismaskinen. Og sammen med danske jordbær (til dem, som kan lide det) var det bestemt en hverdags-dessert værdigt!
      KH. Louise

Skriv et svar