Kanelkrans med marcipan

 

Kanelkrans med marcipan

Den lækreste kanelkranse-kage med marcipan:-)

Kanelkransekage. Sådan har min søn døbt denne lækre sag, som vi bagte sammen i går – i anledningen af min fødselsdag i dag! Hurra og tillykke til mig 🙂 Og der er da ingen større glæde for mig end at bage kage med min søn, og i går blev det så til kanelkransekage. Kanel-kransekage eller kanelkranse-kage? Det er nok mest det sidste, selv om der selvfølgelig også er marcipan i fyldet 🙂 Jeg håber virkelig, at du synes, den er lige så lækker og svampet, som den er tænkt. Opskriften på en stor krans – i hvert fald nok til 10 – kommer her:

Du skal bruge:

 • 3½ dl mælk
 • 70 g smør
 • 40 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1 tsk salt
 • 1 æg
 • hvedemel (måske 5-600 g)

Desuden

 • 175 g blødt smør
 • 175 g sukker
 • 3-5 spsk kanel (jeg hældte bare i, men er også glad for kanelsmagen)
 • 150 g marcipan
 • 1 æg til pensling
 • Glasur til dekoration

Sådan gør du:

 1. Lun mælk og smør i microovn eller i en gryde. Lad køle lidt ned, mens du laver remoncen
 2. Remoncen røres sammen af blødt smør, sukker og kanel
 3. Rør gæren i, når blandingen er kølet så meget ned, at du ikke kan mærke temperaturforskel, når du stikker en finger i
 4. Tilsæt æg, sukker og salt og rør så mel i til du har en blød dej, som lige netop ikke klistrer
 5. Rul dejen ud på bordet i et rektangel på ca 30×50 cm og fordel remoncen oven på dejen
 6. Riv marcipanen ud over hele remoncen (nu ligner det en pizzza, mente min søn :-)) og rul herefter dejen sammen på den lange led
 7. Med en skarp kniv skærer du nu dejpølsen igennem på langs, men stop ca. 5 cm fra den ene ende, så du ikke spalter den helt
 8. Sno/flet herefter de to halvdele og saml dem til en krans
 9. Lad den hæve på bagepladen en times tid og pensl med sammenpisket æg, inden den bages ca. 30 min. ved 180 grader (ikke varmluft)
 10. Når den er færdigbagt og kølet lidt ned, kan den pyntes med glasur. Alternativt kan du drysse hakkede nødder og perlesukker på, inden den bages.
 11. Spises lun og i store stykker, gerne på dit morgenbord eller til brunchgæster- men er altså stadig virkelig lækker dagen efter (og det ved jeg, for jeg hapsede et stykke til min morgente)

 

Svampet kanelkrans med marcipan

Se lige, hvor lækker den er inden i 🙂

Tip: Du kan med fordel lade dejen hæve ½-1 time inden du ruller den ud, men jeg gjorde det ikke, alene fordi min søn på 2 jo gerne ville se et resultat af sit arbejde og ikke bare en klump i en skål, som skulle stå og sove…

Flettet kanelkrans

Kanelkransekagen er nu flettet og stillet til hævning

Tip 2: Lader du kransen hæve op uden en form til at afgrænse, får den en flot, hvælvet facon. Jeg omkransede den af en form og satte en udstikker i midten, så jeg var sikker på, at hullet i midten ikke ‘voksede sammen’ og at remoncen ikke bredte sig ud af kagen, men blev indeni. Men til gengæld blev den ikke flot blomster-kranse-buet.

Velbekomme!:-)

One comment

Skriv et svar