Havregrynskugler deluxe

Juleknas og juletraditioner banker på – og lige om lidt er det 1. søndag i advent. Min dejlige mand synes, at julen er noget hæsligt stads, som skal overstås og jeg er i den helt modsatte grøft og elsker nisser, dekorationer, traditioner og alt hvad der hører til af bagværk og konfektmageri – hyggen ved at lave det sammen med dem, jeg holder mest af – og ikke mindst at smage på godterne bagefter 🙂

Luksus havregrynskugler

De lækreste luksus havregrynskugler med revet chokolade og mandelmel – MUMS!

Jeg har været i køkkenet siden fredag, da vi har barnedåb på søndag, men indimellem er det også blevet til hyggerier – som fx de her virkelig lækre havregrynskugler deluxe. Fra min barndom husker jeg havregrynskugler som noget hyggeligt, vi ‘bagte’ med jævne mellemrum – og selvføligelig med margarine, men bare rolig! De her er med smør – rigtigt smør og ikke et efterkrigs-erstatningsprodukt, som klistrer fast i ganen 😉 For at gøre dem ekstra deluxe har jeg også brugt en god kakao, mandelmel og revet chokolade. Du bliver helt afhængig – og jeg har allerede fået to her til formiddag. De holder ca. 1 uge i køleskabet (hvis ikke de er væk før).

Til ca 40 kugler skal du bruge:

 • 250 g blødt smør
 • 250 g havregryn (du kan evt. blende dem lidt, hvis du synes. Jeg gør det ikke)
 • 125 g flormelis
 • ½ tsk vanillepulver (jeg brugte den fra Urtekram)
 • ½ tsk mandelaroma
 • 40 g god kakao (jeg brugte en kombination af Valrhona og Green&Black Organics)
 • 50 g mandelmel
 • 50 g revet mørk chokolade (jeg brugte Green&Black 85%)
 • Stærk kaffe til at få det til at hænge sammen – ca. 3 spsk
 • Kokos, krymmel, kakao, frysetørrede bær, lakridspulver, instantkaffepulver eller lignende til at trille kuglerne i bagefter

Sådan gør du:

 1. Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål og kom kaffe i, til du har en smidig, men stadig rimelig fast masse
 2. Stil på køl ca. 30 minutter, før du triller kuglerne (diameter ca. som en 20-krone) og ruller dem i din favorit’coating’
 3. Kuglerne stilles tilbage på køl (nok den største udfordring ved hele ‘bagningen’). Gerne til dagen efter, men mindst 1 time
 4. NU er de klar til at guffe til en god film, til eftermiddagskaffen eller forære væk til dem, du holder af
Havregrynskugler deluxe

Disse havregrynskugler deluxe skyder julemåneden igang 🙂

Velbekomme!:-)

Skriv et svar