Chokoladekage med mokka-daim topping

I forrige weekend var jeg med lillemanden på besøg hos svigerforældrene, da manden var på arbejde i København. Min svigerinde var der også. Hun venter sig også, men med under 2 måneder til termin er gode råd dyre, når hun pludselig får lyst til kage. Samtidig skulle det være en kage, som kunne bruges som betalingsmiddel til svigerfar, da han næste dags morgen (kl. meget tidligt) skulle køre mig til toget, så jeg selv kunne komme et smut ‘hjem’ til København – og til frisøren ikke mindst!

Det blev den her syndige og meget chokoladelækre kage, som jeg har fundet på Cute Carbs. Da den er helt fantastisk, har jeg kun lavet en smule om på opskriften. Jeg skriver den, som jeg lavede den.

Lækker chokoladekage m/mokka-daim topping

Skøn chokoladekage klar til servering i små stykker

Til chokoladekagen skal du bruge:

  • 300 g mørk chokolade (jeg brugte Toms Ekstra 70%)
  • 4 spsk stærk kaffe (kan sagtens udelades)
  • 100 g brun farin
  • 3 dl mælk
  • 200 g smør
  • 6 æg (jeg brugte store æg)
  • 300 g lys rørsukker
  • 2 tsk vanillesukker
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver

Til mokka-daim topping skal du bruge:

  • 300 g flormelis
  • 75 g blødt smør
  • 5 spsk stærk kold kaffe
  • 1-2 spsk flødeost
  • 3-4 daim

Sådan laver du kagen:

  1. Smelt chokolade, kaffe, brun farin, mælk og smør ved svag varme
  2. Rør til en ensartet masse og lad det køle lidt af
  3. Æg, vanillesukker og rørsukker piskes til en luftig og lys masse (ca. 5-6 min. på en røremaskine)
  4. Chokolademassen røres sammen med æggemassen og hvedemel og bagepulver sigtes i
  5. Bag kagen i en bradepande med bagepapir (min bradepande var 35 x 22 cm) ved 165 grader (ikke varmluft) i 35-40 minutter. Kagen er færdig, når den føles fast, når du trykker den let på midten
  6. Lad kagen køle helt af inden du smører toppingen på

Sådan laver du toppingen:

  1. Rør blødt smør og stuetempereret flødeost med flormelis og kaffen
  2. Pisk det luftigt med håndmixer eller i røremaskinen og smør på den afkølede kage
  3. Pynt med hakket daim

Du kan evt. erstatte noget af daimen med ristede, hakkede hasselnødder, da toppingen i forvejen er ret sød. Det vil jeg i hvert fald prøve næste gang.

Velbekomme!:-)

5 comments

    • Louise Mølbæk says:

      Hej Annelise,
      Undskyld mit sene svar. Jeg har opdateret opskriften med 2 tsk bagepulver. Det var glippet for mig. Det beklager jeg!
      Jeg håber, du fik bagt en rigtig lækker kage, selv om det gav anledning til lidt frustration.

      Bedste hilsner fra Louise

        • Louise Mølbæk says:

          Hej Eva,
          Jeg mener den størrelse som er lige som en chokoladebar ca. Jeg tænker, der nok er 30-40 g i en Daim-bar. De fås også som dobbelt-pakker og så bruger du bare kun 2.
          Jeg håber, det gav dig svar?

          Rigtig god bagning 🙂

          Kh. Louise

  1. Annelise glud says:

    Ja så kan man lære det ! Læs altid opskriften før du går i gang. Står nu med det hele parat til at røre sammen og så mangler jeg mængden af bagepulver. Prøver mig frem med 2 tsk., den er jo lidt tung med al den chokolade

Skriv et svar